Зверско драг състезание между Tesla Model S Plaid и Bugatti Divo ВИДЕО

  • 02.11.2022 8:37 /
  • 2354 /
  • 0
Зверско драг състезание между Tesla Model S Plaid и Bugatti Divo ВИДЕО

Електрическият автомобил Tesla Model S е редовен участник в драг състезанията по целия свят и с многото си спечелени стартове, моделът категорично се утвърди като един от най-бързите в света, когато става въпрос за състезания по права линия.

Но в този дуел съперникът на Model S беше изключително необичаен автомобил - хиперавтомобилът Bugatti Divo, който обикновено се намира в частни колекции, а не на състезателната писта. Въпреки това, в Близкия изток, тези автомобили се срещнаха на драг лентата.

Тримоторният Tesla Model S Plaid тежи 2162 килограма и разполага с 1020 конски сили и 1227 нютон метра, което прави флагманската версия на модела една от най-мощните сред всички масово произвеждани автомобили и електрически превозни средства в света.

Пистово ориентираният хиперавтомобил Bugatti Divo, базиран на модела Chiron, е създаден само в 40 екземпляра, като всички са продадени. Автомобилът е технически идентичен с оригиналното купе - 8.0-литров W16 двигател с четири турбокомпресора, който произвежда 1500 конски сили и 1600 Нм въртящ момент.

Такива различни по статус, но сравнително близки като технически характеристики, модели се бориха в надпревара по права линия, първо при потегляне от движение, а след това и при потегляне от място. Резултатът от този двубой не остана без интерес!

КОМЕНТИРАЙ