Защо УАЗ-ка се продава на цената на нова Toyota Land Cruiser

  • 07.12.2021 9:19 /
  • 3879 /
  • 2
Защо УАЗ-ка се продава на цената на нова Toyota Land Cruiser

Една обява за продажба на необичайна употребявана УАЗ-ка привлече вниманието ни. Става дума за УАЗ Patriot от 2019 година, за който се иска сумата от 3.4 милиона рубли (40 900 евро по текущия обменен курс), което е 2.5 пъти повече от цената на нова УАЗ-ка и малко повече от цената на базова Toyota Land Cruiser Prado, пише Факти бг.

Продава се брутална УАЗ-ка, но на цената на нова Toyota Land Cruiser - 2

Причината за високата цена се крие в широката гама от допълнително оборудване, което превръща Patriot в истински високопроходим автомобил. Освен това за няколкото години от живота си той изминал само 11 хиляди километра.

Продава се брутална УАЗ-ка, но на цената на нова Toyota Land Cruiser - 3

Както отбелязва продавачът, УАЗ Patriot е напълно оборудван за шофиране извън пътя. Отвън се виждат ролбари с лебедка и багажник на покрива, офроуд гуми Goodyear Wrangler с кевларена защита, шнорхел и кутии на страничните прозорци.

Продава се брутална УАЗ-ка, но на цената на нова Toyota Land Cruiser - 4

Каросерията на забележимо повдигнатия всъдеход е боядисана в матова черна боя, има облицовки на надкалниковите арки и подсилени прагове. В кабината има радиостанция и волан с персонализирана оплетка, както и чекмеджета, и ниши за съхранение на различно оборудване отзад.

Продава се брутална УАЗ-ка, но на цената на нова Toyota Land Cruiser - 5

Patriot-ът се задвижва от стандартен 2.7-литров бензинов двигател ZMZ с мощност 150 конски сили (235 Нм въртящ момент). Двигателят е съчетан с шестстепенна автоматична скоростна кутия.

Продава се брутална УАЗ-ка, но на цената на нова Toyota Land Cruiser - 6 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Цун Кай Го
    07.12.2021 11:21
    Това може само във празната балалайка на руския комбайнер който е написъл тази ''истина'' която си кротува мирно върху печката във Сибир.......????
  • Чубака
    08.12.2021 13:01
    Русия няма никаква качествена стока, не само в автомобилостроенето.. впкато също е допотопно.