Защо Tesla постоянно отлага моделите Cybertruck, Semi и Roadster

  • 17.01.2022 9:23 /
  • 581 /
  • 0
Защо Tesla постоянно отлага моделите Cybertruck, Semi и Roadster

Дългоочакваният Cybertruck на Tesla няма да влезе в производство и тази година. Новината маркира поредния път, в който главният изпълнителен директор Илон Мъск дава смели обещания, които не се материализират, пише money.bg.

Очакваше се Cybetruck, който бе представен през 2019 г., да влезе в производство през 2022 г. Компанията обаче е отложила плановете си, съобщава агенция Reuters, цитирайки свои източници.

Причината, казва източникът, е, че от представянето на модела преди повече от две години конкуренцията се е нагорещила и той ще трябва да получи нови възможности, за да се съревновава на пазара. Така новата цел е той да започне да се произвежда в началото на 2023 г.

Tesla отказва коментар.Спортният модел Roadster също скоро "няма да види бял свят". Той бе показан през 2017 г. и трябваше да бъде пуснат през 2020 г., но в крайна сметка най-ранната дата ще бъде 2023 г. - "ако 2022 г. не е мега драма", както се изрази в Twitter главният изпълнителен директор Илон Мъск.

Тогава бе показано и влекачът Semi, чието производство бе планирано за 2019 г. Последното обещание гласи, че то ще започне тази година.

КОМЕНТИРАЙ