Защо камионите са смъртоносно опасни в завоите ВИДЕО

  • 03.02.2021 20:26 /
  • 1425 /
  • 0
Защо камионите са смъртоносно опасни в завоите ВИДЕО

С товарните автомобили трябва много да внимаваме и да се стараем да не им се врем под колелата. Опасността идва и от ограничената видимост от мястото на водача, от където без специални огледала не е възможно да се види какво се случва около самата кабина. 

Ограничена е видимостта назад, особено при наличието на широко ремарке и недостатъчно широко поставени огледала за задно виждане. 

Не трябва и да се забравя и за особеностите на траекторията на движение на камионите с полуремаркета и обикновени ремаркета в завоите. 

А дори и без тях заради голямата колесна база задните колела видимо се изместват към центъра на завоя. 

Виновен за това е високият център на тежестта или неправилното разпределение на товарите. 

Понякога нещата дори не опират до твърде висока скорост или неочаквана от шофьора промяна на завоя. 

До преобръщане на камиона може да се стигне дори заради силен страничен вятър, който превръща каросерията на тежкотоварния автомобил в платно. До беля може също да се стигне заради неравност на пътя или наклона на пътното платно. 

При тези обстоятелства завиващият камион, особено в прав завой, представлява сериозна опасност, все пак при падане, той често нахлува в насрещното движение. 

По време на инцидента, станал в щата Невада и показан на видеото, пострадали няма. Шофьорът на камиона, превозващ оборудване за караоке, се е движил с 40-45 километра в час, но дори и тази малка скорост се е оказала твърде голяма за тази маневра, от което, очевидно, дори и шофьорът се оказва учуден. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ