Защо кабриолетите са по-безопасни

  • 20.07.2020 8:33 /
  • 1529 /
  • 0
Защо кабриолетите са по-безопасни

Според американския институт за осигуряване на безопасност на движението по магистрали (IIHS) откритите превозни средства е по-малко вероятно да катастрофират от обикновените автомобили.

От института за пътна безопасност проведе проучване на броя на произшествията от 2014 г. до 2018 г. Бяха взети под внимание кабриолети и купета, чиято възраст не надвишава четири години. В резултат на това се оказа, че инцидентите с кабриолети са през посочения период с 6% по-малко, отколкото с автомобили с твърд покрив.
В допълнение, експертите на IIHS стигнаха до извода, че смъртността на пътниците е с 11% по-ниска и те имат по-малка вероятност да получат различни наранявания от пътниците на стандартните автомобили. 

Skoda показа кросоувъра Enyaq iV — най-мощния си модел досега ВИДЕО

Разлики бяха установени и между различните видове кабриолети. При автомобили с мек покрив нивото на нараняванията е 3% по-ниско, а при автомобилите с твърд връх - с 10% по-ниско сравнено със стандартните автомобили.

Според автора на това проучване Ерик Тео първата причина за тази ситуация е, че масата на кабриолета традиционно е по-голяма от теглото на конвенционален автомобил, следователно превозно средство с отворен покрив е по-безопасно. Също така кабриолети най-често се купуват от заможни хора, които често не са склонни да шофират яростно. Освен това водачите на кабриолети често носят предпазни колани и гледат да не шофират в лошо време./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ