Запознайте се с новата автомарка Afeela: Тя има известни "родители" ВИДЕО

  • 06.01.2023 10:50 /
  • 2739 /
  • 1
Запознайте се с новата автомарка Afeela: Тя има известни "родители" ВИДЕО

Honda и Sony представиха новата марка автомобили Afeela на най-голямото технологично изложение в света CES 2023. Те представиха и първия им съвместен автомобил на марката.

Моделът със същото название все още е в концептуален вариант, но до 2026 г. ще получи серийна версия и ще се появи на американския пазар.

Предварителни поръчки за новия модел ще се приемат през първата половина на 2025 г., а  Afeela изглежда готов за производство.

Новият автомобил има футуристичен външен вид. Той е с напълно обтекаема каросерия без излишни ръбове и неравности, наклонена линия на покрива и големи колела. Тази комбинация осигурява висока аеродинамична ефективност.

Дължината на Afeela е 4895 мм, междуосието е 3000 мм, широчината и височината са съответно 1900 мм и 1460 мм. Това означава, че размерите на модела са сравними с тези на Mercedes EQE.

Салонът на новата кола ще бъде високотехнологичен и много комфортен. Оборудването ще включва огромен екран, който ще бъде разделен на няколко секции. Дисплеите за задните камери са разположени на външните ръбове.

Top Gear: Това са най-добрите семейни електромобили на 2022 година СНИМКИ

Заслужава да се отбележи и воланът под формата на щурвал и централна конзола с бутони Home и Mute и въртящ се превключвател. За пътниците на втория ред е осигурена система за забавление с два екрана. Покривът е изцяло остъклен.

Afeela е оборудван с навигация с добавена реалност, както и с множество камери и сензори отвътре и отвън, които осигуряват полуавтономна система за шофиране от ниво 3. Ще се предлагат и най-новите системи за подпомагане на водача, но те ще бъдат разкрити по-късно.

UK, CT, LX… — Стана ясно какво означават названията на моделите на Lexus СНИМКИ

Производителят не разкрива информация за системата на задвижване. Посочено е само, че електрическият автомобил ще има задвижване на всички колела и пробег от около 500 км след зареждане. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • чочо
    06.01.2023 17:34
    Поредната изгъзица.Хората обичат едни и същи имена и силуети.Определени марки които са разпознаваеми и не можеш да объркаш с други.Това е колата,това е формата която се обича и харесва.Била Сони?Това е всичко друго но не и автомобил в съзнанието.Като кажеш Порше,не си мислиш за магнетофон,нали?