Запечатаха на СНИМКИ най-патриотичния "мускулест" автомобил в Украйна

  • 11.09.2022 9:50 /
  • 8798 /
  • 1
Запечатаха на СНИМКИ най-патриотичния "мускулест" автомобил в Украйна

По време на война подкрепата на патриотичния дух е много важна. Неслучайно сега националните символи са станали още по-популярни сред шофьорите в Украйна.

На много автомобили могат да се видят жълти и сини елементи - ленти, знамена и др. Но собственикът на този "мускулест" автомобил, кабриолет Chevrolet Camaro, е решил да боядиса целия автомобил в цвета на украинското знаме.  Освен това на вратите е поставен надпис Stay with Ukraine ("Останете с Украйна"), съобщават украинските издания.

Трябва да отбележим, че този най-патриотичен за Украйна Chevrolet Camaro принадлежи към петото поколение на модела, което е доста забележително. Да започнем с това, че след дългогодишно прекъсване, той започна да се произвежда през 2009 г..

Въпреки войната: В Украйна забелязаха уникален автомобил СНИМКИ

Припомняме, че предшественикът му, четвъртото поколение, беше свален от конвейера през 2002 г. Новият автомобил се явява продължение на концептуалния автомобил със същото име, представен на автомобилното изложение в Детройт през 2006 г. Той е построен на новата платформа GM Zeta. Южнокорейският дизайнер Санг Юп Лий работи върху външния вид на автомобила.

Петият Chevrolet Camaro е повече от успешен. През 2010 г. той изпреварва по продажби "Иконата на Америка" - Ford Mustang и не отстъпва позицията си пет поредни години. В резултат на това до 2015 г. общият брой на продадените автомобили надхвърли 500 000.

Автомобилът се предлага в две версии на каросерията, купе и кабриолет, както и с избор от два двигателя: 3,6-литров V6 с 304 к.с. или 6,2-литров V8 с 426 к.с. През 2012 г. дебютира версията ZL1 с механичен компресор, който увеличава мощността на двигателя до 580 к.с.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Борислав. Борисов
    11.09.2022 20:29
    Много му оръфано знамето.