Въпреки санкциите: Откриха хиляди нови чуждестранни коли в складове в Москва СНИМКИ

  • 01.07.2022 10:50 /
  • 13032 /
  • 3
Въпреки санкциите: Откриха хиляди нови чуждестранни коли в складове в Москва СНИМКИ

В района на Москва десетки хиляди нови автомобили са се натрупали на гигантски паркинги. Повечето от тях са модели на Kia, Hyundai, Haval и Geely, но има и автомобили от неазиатски марки, като Mercedes-Benz и Cadillac, съобщават световните издания, цитирани от fakti.bg.

Показани са и фотографии на складовете, направени от дрон. Всички тези коли чакат да бъдат изпратени в дилърските центрове, но ситуацията на пазара не е лесна: цените са се повишили до рекордно високи нива, а руснаците не бързат да купуват нови автомобили, въпреки че се говори за недостиг. А продавачите от своя страна не бързат да намаляват цените на стоките, закупени по стария курс.

На мястото, използвано от дилъра Avilon, са забелязани хиляди кросоувъри Geely и малък запас от коли на марката Mercedes-Benz. Още около 750 Mercedes-а остават в склада на щатгартския завод, който спря работа в началото на пролетта и който се намира в индустриалния парк Есипово.

Около 10 000 коли Kia и 6-7 000 автомобила Hyundai също чакат за изпращане към дилърите. Терминалът за 12 000 автомобила с модели Great Wall и Haval е запълнен на две трети - последният производител, между другото, не спря производството си в Русия.

Две големи автокомпании решиха да останат на руския пазар

Въпреки пълните складове, мнозинството (71 процента) от руските шофьори, вече са забелязали недостиг на нови автомобили, показа скорошно проучване. В същото време 43 процента смятат, че скоро автомобилът ще се превърне от транспортно средство в луксозен артикул за цяла Русия. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Дамян
    01.07.2022 15:45
    Ха-ха-ха нали нямаше да ги засегнат санкциите,а сега нямат копейки дори за китайски Great Wall.y
  • sandy048
    02.07.2022 6:39
    Забравих те ли, че българинът чакаше по 15 години за автомобил ?? Все на чужди гробове плачете !
  • sandy048
    02.07.2022 6:43
    Забравих те ли, че българинът чакаше по 15 години за автомобил ?? Все на чужди гробове плачете !