Volkswagen взе епохално решение

  • 06.12.2018 11:20 /
  • 4918 /
  • 1
Volkswagen взе епохално решение

От автомобилната компания "Фолксваген" заявяват, че следващото поколение автомобили с двигатели с вътрешно горене, което ще се появи през 2026 г., ще бъде последното. След тях ще настъпи епохата на електромобилите.

"Ние разработваме най-новото поколение машини с двигатели с вътрешно горене. Постепенно ще се откажем напълно от тях", каза Михаел Йост, който отговаря за стратегията за развитие на бренда Volkswagen.

Volkswagen Group вече стартира първата "вълна" от своите електрически автомобили. Сред тях ще бъде и електрическият Porsche Taycan, който ще се появи в продажба през 2019 година. През следващите пет години германският автомобилен гигант ще инвестира в разработването и производството на електрически коли, както и в създаването на автономни системи за управление 50 милиарда долара.

Първи СНИМКИ и подробности за новия Volkswagen Golf 2020

През 2019 г. в Германия ще започне серийното производство на първия модел от електрическата линия VW I.D. Това ще бъде хечбекът Neo, чийто запас за изминаване ще бъде 600 км. След това ще се появят още модели от това семейство. Някои от тях се планира да бъдат произвеждани в два завода в Китай. До 2030 г. всички модели на автомобилния бренд, принадлежащи на Volkswagen Group, ще използват ток в една или друга степен.

Volkswagen Tiguan вече със стайлинг пакет Black R-Line (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според думите на Йост, в някои страни ще останат автомобили с дизелови и бензинови двигатели дори и след 2050 г. Но само там, където инфраструктурата не е добре развита за електромобили. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Г.К.
    06.12.2018 20:08
    в някои страни цървулите ( с подметки мишлен )ще останат