Volkswagen вадят всъдеход, с който ще смажат Tesla СНИМКИ

  • 28.09.2020 8:30 /
  • 4334 /
  • 0
Volkswagen вадят всъдеход, с който ще смажат Tesla СНИМКИ

Във Volkswagen възнамеряват да се превърнат в достойна конкуренция на Tesla в сферата на електрическите автомобили. 

Американската дъщерна компания на концерна Volkswagen AG представи всъдехода с електрическа трансмисия ID.4.

Предплага се, че това ще е пряк конкурент на Tesla Model Y.

Изгодно предложение 

Създателите на ID.4 признават, че по някои параметри техният всъдеход ще губи спрямо Model Y.

Например, що се отнася до пробега с едно зареждане детето на Илон Мъск разполага със солидния запас от 483 километра, с който, по принцип, почти никой не може да се конкурира, дори сред големите разработчици. 

Най-видимото преимущество на ID.4 обаче може да стане неговата ниска цена. 

Model Y, според мерките на премиум класа, си е доста добро предложение, ако не се смята, че електрическите автомобили са доста по-скъпи от техните аналози на бензин и дизел. 

 

Първоначално ID.4 ще се продава на пазара за 40 000 долара, но след оранизирането на пълноценното производство в САЩ цената му ще падне с 5 000 долара. 

На свой ред Model Y струва 50 000 долара, а моделът Model X - 80 000.

От Tesla наскоро обещаха да пуснат в продажба евтин електрически автомобил за 25 000 долара, но това ще стане най-рано след 3 години. Тохава, както обещават от компанията, ще се появи ново поколение батерии, благодарение на които производството на електромобили ще стане по-евтино. 

Амбициозен план 

Във Wolkswagen също така гледат и в бъдещето, планирайки още към 2025 година да произвеждат до 1.5 милиона електромобили годишно, като семейството ID е ключово в тази стратегия.

Конкретно за популяризирането на електрическите модели на VW ID.4 ще се предлага с голям набор от специални предложения. Например, мрежата за зареждане Electrify America ще бъде досъпна за безплатно използване на джипа в течение на три години. Концернът планира да влага средства в разширяването на инфраструктурата от зарядни станции, а също ще се опита да осигури и онлйан продажба на автомобилите. 

Актуални решения 

Да се излезе на съвременния пазар само с подкрепата на финансови стомули днес не е достатъчно за постигането на успех. В качеството си на дебютен електрически всъдхеод на марката, ID.4 има малко шансове да се конурира с Model Y в ключовите експлоатационни характеристики. Въпреки това новата кола на VW може да зарадва своите соственици с добро управление и модерни технологии, което само по себе си може да засенчи силната страна на съперника във вид на дължина на пробега. 

В модела са предвидани къп автоматични системи. Например, това ще се отнася до оптиката, която също така ще радва и със своя оригинален дизайн. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ