Volkswagen създаде най-мощния дизелов кросоувър в своята история (СНИМКИ)

  • 28.02.2019 9:20 /
  • 1983 /
  • 2
Volkswagen създаде най-мощния дизелов кросоувър в своята история (СНИМКИ)

След няколко дни, на автомобилното изложение в Женева, Volkswagen ще представи най-мощния дизелов кросоувър в своята история. Става дума за VW Touareg V8 TDI, при който мощността на 4,0 литровия турбодизел достига 420 к.с. и въртящ момент от 900 Nm.

Тези показатели правят Touareg не само единственият модел на марката с 8-цилиндров двигател, но и най-мощният от Туарегите. В същото време моторът отговаря на съвременните еко-стандарти Euro 6d-TEMP.

С този двигател, третото поколение на Touareg е в състояние да достигне максимална скорост от 250 км / ч (тя може да бъде и по-висока, но е ограничена от електрониката), а до 100 км/ч набира само за 4,9 секунди.

Разсекретиха напълно новия Volkswagen Golf (ВИДЕО)

Volkswagen твърди, че Touareg с този двигател е "най-мощният немски дизелов кросоувър". Вероятно това означава, че това е най-мощният дизелов кросоувър в историята на VW. Работата е там, че все пак съществува Audi SQ7 TDI (той има същия дизел като Touareg V8 TDI). На SQ7 мощността на дизела достига 429 конски сили.

Външно този кросоувър не се различава от стандартната версия, но има някои технически подобрения. Например, той получи въздушно окачване. Салонът остава непроменен.

Трогателен жест! Volkswagen направи нещо удивително за тази собственичка на Beetle (СНИМКИ)

В салоните на европейските дилъри новият автомобил трябва да се появи през май тази година. /auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Борис
    28.02.2019 10:13
    Нещо май забравяне за Q7 v12 diesel с 510 к. с!?
  • senseipetz
    01.03.2019 16:33
    важна е лъжата. та да купува народа.. па които не внимавал, той се е преебал.. ма парите нали са дадени...