Volkswagen показа удивителен електромобил на автоизложението в Лос Анджелис (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 01.12.2018 8:50 /
  • 3473 /
  • 0
Volkswagen показа удивителен електромобил на автоизложението в Лос Анджелис (СНИМКИ/ВИДЕО)

Германският производител на автомобили Volkswagen донесе на автомобилното изложение в Лос Анджелис най-новата, товарна версия на своя прототип ван I.D. Buzz Cargo. В следващите редове ще ви запознаем с тази машина, защото тя наистина е изключително интересна.

Новият I.D. Buzz Cargo е изграден на платформата MEB, която компанията планира да използва при изграждането на още 27 електрически автомобила (използвана също така и при пътническия ван I.D. Buzz). А актуализираният синьо-бял дизайн на показания на автоизложението ван указва за използването му техническата поддръжка на електрическата кола Volkswagen I.D. R, която през тази година постави рекорд за скорост на международните състезания Pikes Peak International Hill Climb.

Междуосието на електрическия ван е 3300 мм, а габаритните размери са 5.048 х 1.976 х 1.963 мм. Автомобилът има прилична товароподемност - почти 800 кг. Оборудван е с електрически мотор с мощност 201 к.с.(150 кВт), LED светлини, електрическо задвижване на вратите и 20-инчови джанти.

Volkswagen Tiguan вече със стайлинг пакет Black R-Line (СНИМКИ/ВИДЕО)

В близко бъдеще автопроизводителят планира да започне серийно производство на електрическия ван, предлагайки на клиентите модел с предно и задно задвижване. А също така и избор между две батерии с мощност от 48 кВт и 111 кВтч. По-малката батерия ще даде възможност на микробуса да пътува с едно зареждане до 322 км. С по-мощната батерия микробусът ще може да пътува около 550 км без презареждане. Слънчевият панел, вграден в покрива, ще увеличи този диапазон с още 15 километра (колата не е имала тази функция преди!).

Според представители на VW, създаденият концепт е показал на тестове способността си да достигне максимална скорост от 200 км / ч, но електрониката ще ограничи този показател до 160 км / ч.

Уникално! Всички автомобили Volkswagen Polo BW бяха изкупени само за минута (СНИМКИ)

Също така, според информацията, благодарение на уютния салон, оборудван с електронно табло, прожекционен екран, и възможността за прехвърляне на управлението на автомобила на автопилот от четвърто ниво, ванът е в състояние да осигури на пътниците безпрецедентен за подобен вид машина комфорт.

Засега няма информация за цената на електрическия ван. Известно е само, че серийното производство се планира да започне още през 2022 г. /auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ