Volkswagen показа най-мощния си електрически автомобил СНИМКИ

  • 21.05.2021 10:20 /
  • 2003 /
  • 0
Volkswagen показа най-мощния си електрически автомобил СНИМКИ

Новият автомобил беше демонстриран на своята страница в LinkedIn от ръководителя на отдела за леки коли на Volkswagen Ралф Брандщетер. Горещият електрически хетч Volkswagen IDX все още има статут на концепт, но вече е на крачка от конвейера за серийни автомобили.

Моделът е базиран на електрическия ID.3, но е получил двумоторен агрегат с мощност от 329 к.с. В резултат на това електрическата кола може да ускори до първата „стотица“ за 5,3 секунди.

Освен това Volkswagen е инсталирал по-мощна 82 кВтч батерия в автомобила, което ще му позволи да измине около 600 км с едно зареждане.

Промените в агрегата са довели до увеличаване на теглото, което неминуемо би следвало да се отрази на възможността за изминаване на разстояние. За да се избегнат подобни последици, инженерите на Volkswagen са преработили шасито на ID.X.

Вследствие на това електрическата кола дори е станала с 200 кг от колата, на която е базирана. Концептът е оборудван с понижено окачване и масивни джанти с нископрофилни гуми. На корпуса са се появили ярки акценти.

Volkswagen отново е в центъра на скандал: Този път заради неудачна шега

Компонентите на трансмисията, както и салонът на модела го свързват с наскоро представения ID.4 GTX. Производителят твърди, че именно работата по този модел се е превърнала в тласък за създаването на "заредения" хечбек.

Volkswagen създаде електрическа кола за 6 хиляди долара СНИМКИ

Все още не се съобщава кога точно ще се появи серийната версия на най-мощния електромобил на Volkswagen. Предвид бързината на изпълнение на проектите от специалистите на компанията, това ще се случи много скоро. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ