Вместо нови коли Citroen изложи на салона в Париж тийзъри на концептуални коли (СНИМКИ)

  • 03.10.2018 10:48 /
  • 4327 /
  • 0
Вместо нови коли Citroen изложи на салона в Париж тийзъри на концептуални коли (СНИМКИ)

За Парижкия автомобилен салон компанията Citroen подготви две концептуални коли, дебютът на които е планиран за следващата година. Първият прототип ще бъде показан през есента в Женева, а вторият в Шанхай. И двамата автомобила са построени в рамките на честването на 100-та годишнина на френската марка. 

Освен сроковете на анонсите, Citroen реши да не предоставя детайлна информация за концептуалните си коли. Само е известно, че първият ще бъде демонстрация на градски автомобил на бъдещето. Съдейки по изображението, ситикарът ще получи ремъци вместо класически дръжки за врати. 

Вторият, вероятно, ще бъде безпилотен, предоставящ невероятно ниво на комфорт. За възможността на автомобила да се придвижва самостоятелно свидетелства двата блока от сензори, монтирани на капака.

При това в Париж също дебютираха хибридният вариант на кросоувъра C5 Aircross и компактният кросоувър DS3 Crossback от дъщерната на Citroen премиум марка DS.

Аналогичен прототип в Париж показа и Peugeot. Разкошният безпилотен автомобил EZ-Ultimo е снабден с електрическа силова установка. Салонът на концептуалната кола е изработен от дърво, кожа и мрамор. Според замисъла, тези автомобили биха могли да станат продължение на апартаментите тип лукс в хотелите или на каютите първа класа 

КОМЕНТИРАЙ