Вижте първия в света офроуд суперавтомобил: 610 к.с. и скорост 260 км/ч СНИМКИ

  • 02.12.2022 11:50 /
  • 2293 /
  • 1
Вижте първия в света офроуд суперавтомобил: 610 к.с. и скорост 260 км/ч СНИМКИ

Компанията Lamborghini представи екстремната версия Sterrato на суперавтомобила Huracan, която доказва, че двуместните спортни автомобили със средноразположен двигател могат да доставят удоволствие не само по шосета и магистрали, но и в офроуд.

Дъното на Lamborghini Huracan Sterrato има алуминиева защита, праговете са подсилени, а 19-инчовите гуми Bridgestone Dueler AT002 са предназначени за шофиране на чакъл и асфалт. Гумите с технология RunFlat позволяват на автомобила да изминат 80 километра със скорост 80 км/ч при нулево налягане на въздуха.

Компанията не е публикувала снимки на интериора, но споменава за специална тапицерия Alcantara Verde Sterrato, нови графики за сензорния екран и набор от цифрови сензори с офроуд тематика, включително компас, индикатор за ъгъла на завъртане на волана и инклинометър с индикатор за наклона.

Пътният просвет е увеличен с 44 мм. Точната стойност не е посочена, най-вероятно е около 170-180 мм. Списъкът с предварително зададени режими на шофиране е разширен с нов режим Rally, а допълнителният въздухоуловител на покрива трябва да осигури чист въздух на прашните трасета.

В предната броня са монтирани допълнителни фарове за дълги светлини, а на покрива са поставени релси.

Вижте гонка между Lamborghini Aventador и Audi RS 3 с неочакван финал ВИДЕО

Lamborghini Huracan Sterrato е със задвижване на всички колела, а атмосферният V10 развива 610 к.с. и 565 Nm максимален въртящ момент.

Ускорението от място до първата "стотица" отнема 3,4 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 260 км/ч, докато другите Huracan могат да развиват до 320 км/ч.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Hyundai се качи върху луксозно Lamborghini

Общо 1499 екземпляра ще бъдат произведени от Huracan Sterrato. Производството ще започне през февруари 2023 г. Цените все още не са обявени, но може да се предположи, че няма да са по-ниски от 320 000 долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • IavO
    05.12.2022 10:18
    Баш за софия идеалка!