Вижте колко страхотно изглежда летящият мотоциклет Speeder ВИДЕО

  • 13.05.2022 12:50 /
  • 24418 /
  • 4
Вижте колко страхотно изглежда летящият мотоциклет Speeder ВИДЕО

Американската стартъп компания JetPack Aviation представи прототип на летящия мотоциклет Speeder. Ръководителят на компанията, изобретателят Дейвид Майман, очаква тази невероятна машина да влезе в серийно производство след две години.

Почти всеки месец се съобщава за проекти за летящи автомобили, мотоциклети и безпилотни летателни апарати. На повечето от тях не им е съдено да стигнат по-далеч от компютърните презентации, но някои идеи изглеждат обещаващи и перспективни.

Според Майман думата "мотоциклет" не отразява правилно същността на неговия Speeder. Летателният апарат ще бъде предназначен предимно за сериозна работа, а не за забавление.

Планира се Speeder да се използва от армията и службите за спешна помощ. Той ще може бързо да достигне до мястото на извънредна ситуация по време на военно учение или да се притече на помощ на хора, попаднали в извънредна ситуация.

Изумително: Американски пилоти тестваха летящ автомобил ВИДЕО

Основното предимство на Speeder е неговата невероятна скорост - до 770 км/ч. Той ще може да лети при всякакви метеорологични условия, при нулева видимост и вятър със скорост до 80 км/ч, както и да прелита над планини, изкачвайки се на височина до 6 000 метра.

На първия етап превозното средство ще бъде само товарно и безпилотно или ще се управлява дистанционно.

Уникално: Toyota показа летящ автомобил ВИДЕО

Speeder ще може да се движи с всички изкопаеми горива: керосин, дизел или бензин. Компанията очаква да подаде заявление за сертифициране през 2023 г., след което серийното производство ще започне през 2024 г. Първите 50 Speeders вече бяха предварително разпродадени в рамките на няколко часа./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • байо
    13.05.2022 13:27
    в междузвездни войни са по реалистични:)
  • simodim
    13.05.2022 13:36
    Не виждам никакъв мотоциклет.Виждам само компютърни картинки и благи пожелания. Като го направят тогава пишете.
  • dido
    13.05.2022 14:40
    towa kato balgarskite samoleti..... kupuwat kartinki....samo idiotite a djordj lukas moje da im tyrsi smetka za patenta....
  • Kok
    16.05.2022 21:46
    Ужас след Дрон байрактар ако и този летящ Мотоциклет се стовари над главите на бедните Путинови. Войници къде ще се крият горките трябва да бягат зад Урал .представете си 500 летящи мотори като междузвездни войни.