Вижте как автопилотът на Tesla спаси живота на водача ВИДЕО

  • 12.06.2020 9:20 /
  • 2887 /
  • 0
Вижте как автопилотът на Tesla спаси живота на водача ВИДЕО

Всички шофьори знаят, че ако животно се появи внезапно на пътя през нощта, то то може да причини страшна катастрофа. За щастие, в случая, за който ще ви разкажем,  електрониката е сработи безотказно.

Подобна маневра в практиката на автомобилното майсторство се нарича „лосов тест“ и електромобилът Tesla го изпълнява перфектно. Особено като се има предвид високата скорост на колата и тъмнината.

По адрес на фирмената автоматизирана система за помощ на управлението, която Tesla нарича „Автопилот“, имаше много оплаквания. Една от последните известни грешки в електрониката се появи наскоро в Тайван, където системата не забеляза камион, които се бе преобърнал на пътя.

Значителен резонанс предизвика и смъртта на Джошуа Браун, още през 2016 г., също поради грешка в електрониката. Най-често шофьорите погрешно разчитат на самостоятелността на бордовия компютър и пренебрегват условието да държат ръцете си върху волана и да наблюдават пътя.

Tesla в режим на автопилот разби паркиран полицейски автомобил СНИМКИ

В случая, който е станал преди дни в САЩ, полуавтоматичната система за управление е показала най-добрата си страна. Автомобилът самостоятелно е извърши агресивна маневра, за да избегне сблъсък с дива свиня, която изскочила на пътя. Задното ляво колело почти излязло от пътя, тъй като задната част на колата леко занесла, но в следващия миг той се върнал на зададената траектория на движението.

Собственик на Tesla писа на Илон Мъск след страховита катастрофа ВИДЕО

Имайки предвид скоростта и тъмнината е трудно да си представим как обикновен водач би могъл да извърши такава маневра, без да навреди нито на животното, нито на който и да е друг в превозното средство. 

 

 

 

 

/auto.blitz.bg

 Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ