ВИДЕО запечата невероятното ускорение на Трабант с мощен двигател

  • 24.10.2021 12:50 /
  • 13608 /
  • 0
ВИДЕО запечата невероятното ускорение на Трабант с мощен двигател

Известният в бившите социалистически страни автомобил Trabant определено не е бърз автомобил, тъй като под капака му има малък двутактов двигател с едва 26 к.с.

Полското студио BZYQ Garage е решило да провери как ще се държи произвежданата преди години в ГДР кола, ако двигателят бъде заменен с по-мощен.

За проекта е нает автосервизът Coobcio Garage. Специалистите са взели 2,0-литров редови четирицилиндров турбодвигател Saab B204L с мощност 570 к.с. (640 Nm)  и са го интегрирали в Трабанта. Той е съчетан със система за задвижване на всички колела, шестстепенна скоростна кутия и трансмисия Haldex 4WD.

Историята на легендарния Trabant nT СНИМКИ

Даденият агрегат не се побира в двигателния отсек на модела, затова предната част на автомобила е удължена. С този двигател Трабантът успява да покаже невероятно ускорение на пътя. Този Trabant е модифициран още преди пет години, но колата се оказва толкова забележителна, че отново е привлякла вниманието на световните автомобилни издания и ентусиасти.

Струва си да се отбележи, че двигателят B204L на Saab е оборудван с турбокомпресор GT35, инжектори Siemens с обем 875 куб. см, всмукателни разпределителни валове B234i с междинен охладител FMIC, пружини на клапаните Volvo и персонализирани изпускателни колектори. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ