В Германия пуснаха камиони по жици

  • 13.05.2019 11:36 /
  • 4741 /
  • 0
В Германия пуснаха камиони по жици

Германия пусна за пробен период участък от магистрала, по който камионите ще пътуват свързан с контактната мрежа. Проектът е съвместен с компанията „Сименс“, съобщава „Бизнес инсайдър“.

По магистралата могат да се зареждат по време на движение електрически и хибридни камиони. Участъкът от аутобан А5 се намира в провинция Хесен. Дължината му е 14 км. По него по няколко пъти на ден ще преминават електрически камиони на различни компании. През 2020 година към тях ще се присъединят и 5 камиона, задвижвани от дизелови двигатели, които са оборудвани с допълнителен електромотор, съобщават от пътната агенция на Германия, която координира проекта.

7 всъдехода, за които няма прегради и лоши пътища (СНИМКИ)

В проекта участват Университетът на Дармщад и компаниите Siemens Mobility и ENTEGA. Федералното министерство на околната среда на Германия е отделила за построяване на конструкцията с електрическа мрежа 14,6 млн. евро. Изпитанията ще продължат до края на 2020 г., като са тях ще бъдат похарчени още 15,3 млн. евро, които вече са заделени.

Вижте как скъпото купе Bentley бе превърнато в танк (СНИМКИ/ВИДЕО)

До момента министерството на околната среда е предвидило да инвестира над 70 млн. евро в разработката на електрически камиони. Според Рита Шварцелюр-Зутер, която е представител на ведомството в проекта, предстои да бъде изградена електрическа мрежа на още два участъка от магистрали.

КОМЕНТИРАЙ