US специалисти посочиха най-надеждните седани в света на пет години

  • 27.07.2022 9:30 /
  • 5817 /
  • 3
US специалисти посочиха най-надеждните седани в света на пет години

Журналисти от американското списание Consumer Reports съставиха рейтинг на най-надедните и икономични седани на пет години в света. В списъка попаднаха японски и една германска кола. Освен това, почти всички от представените автомобили са напълно достъпни и на българския пазар. 

Експертите са оценили нивото на комфорт, достъпност при обслужването и ликвидността на поддържаните коли при продажба. Трябва да се отбележи, че цената практически на всичките автомобили от класацията не превишава 60 000 лева. 

На първо място в класацията се озовава Toyota Corolla. Експертите отбелязват просторния салон на седана, малкият разход на гориво, надеждния двигател и ликвидността ѝ при продажба. Освен това, собствениците на автомобила отбелязват лекотата му на обслужване. 

След нея се нарежда Mazda6. Сред особеностите на този модел специалистите отбелязват качествената изработка на салона и повишения киърънс. 

Лидерската тройка се попълва от Toyota Camry. Собствениците на въпросните петгодишни коли отбелязват като предимство мощния и надежден двигател, комфортния салон, а също и ликвидността при продажба. 

В списъка място намира още и Honda Accord. Сред положителните качества на модела собствениците му посочват динамичните характеристики, външния вид, а също и лесната експлоатация по време на зима. 

Единствената кола в класацията, която не е японска, е Volkswagen Passat B8. Сред особеностите на модела се открояват двигателя с мощност 180 конски сили, дигиталното табло, а също и просторната задна седалка и големия багажник. Собствениците на колата са изключително доволни от турбинирания двигател с работен обем от 1.8 литра. 

Друг надежден седан е Subaru Legacy. Сред достойнствата на тази кола са задвижването 4х4 и динамиката на автомобила.  

Списъкът се попълва от още една японка - Toyota Avalon, която е и най-големия седан в света с предно окачване. Моделът е достъпен с двигател с обем 3.5 литра и мощност от 268 конски сили, цял комплект от системи за безопасност, а също и безброй екстри.  

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ЗиД
    27.07.2022 9:55
    Само на мен ли ми се струва, че има сериозно разминаване между оценките на Американски и Европейски авто експерти?
  • ЛУДИЯТМАКС
    27.07.2022 10:41
    Може ли модератор, коректор или написал статията да обясни значението на думата КИЪРЪНС!?
  • Оня с коня дет въри и стъпва
    28.07.2022 22:45
    "...най-големия седан в света с предно окачване"... другите коли са без предно окачване... то бива бива неграмотност, ама ваш'то е направо наглост!