Уникално: Пускат бюджетен електромобил с дизайн като Porsche Panamera СНИМКИ

  • 23.04.2021 8:50 /
  • 10677 /
  • 0
Уникално: Пускат бюджетен електромобил с дизайн като Porsche Panamera СНИМКИ

Китайският концерн Great Wall, познат с пикапи и джипове, е показал първите снимки на новата си разработка под суббренда си ORA. Припомняме, че тази марка стартира през 2018 г. и под нея се произвеждат само чисти електромобили.

Новата кола се нарича Haomao (в превод от китайски - "котка-мълния"), като нейната интересна част е визията. Автомобилът изглежда като намален Porsche Panamera от поколението 970 (2009-2016).

Пропорциите на корпуса с падаща линия на покрива, конфигурацията на прозорците и пролуките на вратите, заобленият характер на пластмасовите панели и решението за осветление се отнасят към първокласния немски автомобил.

Типът на каросерията на Haomao е фастбек, а вратите тук са направени без рамки на прозорците, като купетата.

Вижте как електрическо Porsche Taycan ускорява до 250км/ч за 15 секунди ВИДЕО

Колата все още има статут на концептуален автомобил, ще влезе в масово производство в малко опростена форма - няма да има огромен стъклен панел на покрива и видеокамери вместо традиционните огледала за обратно виждане.

Продава се изключително рядкото Porsche на Пабло Ескобар и Фитипалди СНИМКИ

Интериорният дизайн също е направен по маниера на Porsche, но без директни стилови заемки, с изключение на комбинацията от приборни панели. Техническите подробности за автомобила ще бъдат съобщени скоро от компанията. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Оригиналният Porsche Panamera от поколението 970 (2009-2016)

 

КОМЕНТИРАЙ