Уникално: IKEA пуска евтин електромобил за сглобяване ВИДЕО

  • 28.05.2021 8:50 /
  • 35301 /
  • 1
Уникално: IKEA пуска евтин електромобил за сглобяване ВИДЕО

Компанията IKEA, известна с продажбата на мебели и домакински стоки, се е присъединила към списъка на производителите на електромобили.

В същото време производителят не планира да се отклонява от основния си принцип - „сглобете го сами“. Купувачите на електрическата кола IKEA ще трябва да я сглобят от 374 части.

Засега IKEA Höga съществува само като концепт, за чийто дизайн отговаря концернът Renault. Общата дължина на двуместния електромобил е 2,3 метра, а височината е 1,8 метра. В състава на микроколите той може да заеме място между Smart Fortwo (2.69 м) и Citroën Ami (2.41 м).

Предните и задните прозорци отварят достъп до салона. Освен това предното стъкло се повдига заедно с волана и дисплея, закрепени върху него.

Грандиозен: Представиха най-изумителния електромобил на Mercedes ВИДЕО

Ако е необходимо, пътническата седалка може да се извади от купето, като се освободи място за инвалидна количка, велосипед, сърф комплект и друго оборудване. Техническите характеристики на IKEA Höga ще бъдат обявени по-късно.

Компанията е оценила първата си електрическа кола на 6500 долара. Тези, които решат да я купят, ще се нуждаят от много търпение и умения за сглобяване. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Шоп
    28.05.2021 18:43
    Егасиму и простотията не е истина и извращението