Уникална технология на BMW: Натискаш копче и сменяш цвета на колата

  • 23.12.2021 9:14 /
  • 34952 /
  • 0
Уникална технология на BMW: Натискаш копче и сменяш цвета на колата

С натискането на копчето и вашият автомобил променя цвета си. Мислите си, че това е фантастика? Ами, не. Германският производител на автомобили BMW възнамерява да покаже в рамките на изложбата Consumer Electronics Show (CES), която ще се проведе през януари в Лас Вегас, няколко оригинални разработки. Например, електрическият кросоувър iX M60, "съвременно автокино" и специални панели на каросерията, способни да променят своя оттенък с натискането на едно копче. 

Промени в цвета на каросерията 

Най-очакваната технология е промяната на цвета на каросерията. Как тя работи, засега не е известно, но ако се вярва на източници, ще става дума за специални панели на каросерията, които променят оттенъка си по желание на шофьора. 

Благодарение на това клиентите на BMW няма да се лутат в избора на цвят за своя автомобил, но също така това ще затрудни издирването на колата в случай на нейна кражба. 

Засега тази технология ще присъства само в гореспоменатия модел iX M60.

Възможно е в бъдеще въпросните панели да се монтират и на други модели на марката или да са достъпни като платена опция.

Суперсъвременното кино 

Засега относно тази разработка информация няма. 

Електромобилът BMW iX M60

Няма конкретна информация относно кросоувъра на BMW iX M60. Според слуховете, той ще разполага с мощност от 600 конски сили, ще ускорява от 0 до 100 километра за 4 секунди.  

КОМЕНТИРАЙ