Уличните състезатели превзеха пустия заради COVID-19 Лондон СНИМКИ

  • 26.03.2020 7:00 /
  • 13406 /
  • 0
Уличните състезатели превзеха пустия заради COVID-19 Лондон СНИМКИ

В Лондон е най-тежката обстановка във връзка с разпространение на коронавируса в Англия, което кара местните власти да налагат сурови мерки за карантина и самоизолация на гражданите.

Като резултат, хората се стараят да не се появяват излишно по улиците - поне не и на най-централните места. 

Но това въобще не се отнася до любителите на бързото шофиране. Уличните състезатели веднага се възползваха от момента и организираха в центъра на Лондон състезания с огромни скорости, събирайки огромни тълпи зяпачи. 

Въпреки забраните 

В Лондон действат сурови ограничения за провеждането на масови мероприятия и дори за работата в обществените заведения. 

Кинотеатрите, кафенетата, клубовете тези дни са затворени по заповед на местните власти. 

В същото време по улиците в центъра на Лондон могат да бъдат видени състезателни автомобили, като Ferrari и Lamborghini.

В условията на слаб трафик и като цяло на намалената активност на местните жители уличните състезатели на всички възрасти буквално са реализирали мечтата си за провеждането на състезания по пустите лондонски улици, при което полицията буквално не им обръща никакво внимание. 

Освен това, впечатляващото зрелище под кълбетата дим и на фона на шума от пилене на гуми е било наблюдавано от няколкостотин души, предимно нарушили правилото за спазване на дистанцията един от друг.

Модна традиция 

Повишената активност на уличните състезатели в пролетно време не е нещо ново за Лондон. С идването на топлото време собствениците на скъпо струващите спортни автомобили всяка година организират състезания, нарушавайки директно ограниченията за скоростта. 

Но, понеже повечето улични състезатели са част от богатите слоеве на британското висше общество, глобите на практика въобще не ги спират или дори интересуват. 

 

КОМЕНТИРАЙ