Учител по физика създаде електромобил с джойстик вместо волан ВИДЕО

  • 26.06.2020 9:20 /
  • 3336 /
  • 3
Учител по физика създаде електромобил с джойстик вместо волан ВИДЕО

Специалистите в определена област, а и изобщо хората, които обичат да се задълбочават в нещата, многократно са доказвали, че могат да създадат нещо невероятно от почти нищо. Включително и електрически автомобили.

Такъв умел майстор е открит в Николаевска област в Украйна. Пенсионерът от Бащанка, който преди това е работил като учител по физика и е водил кръжок за млади техници, е създал малък електромобил за своите внуци.

Основната разлика от подобни самоделни машини е липсата на волан. Вместо него, електрическата кола се управлява от джойстик и то доста успешно. Корпусът на колата е направен от части от старо пиано, а колелата са от скутер. Машината използва се придвижва с два електродвигателя.

За по-малко от $1000: Това е най-евтиният електромобил в света ВИДЕО

При създаването на своето творение пенсионерът на практика е показал, че физиката е доста интересна наука и чрез прилагане на теоретични знания на практика може да се създаде нещо невероятно. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • и кой
    26.06.2020 10:08
    ще я узакони?
  • Ха ха
    26.06.2020 15:17
    Само в Раша може да сътворят такова нещо....
  • Звезделина Пейчева
    27.06.2020 21:23
    Пишете от коя планета или галактика е този бивш учител по физика. Дори още по лесно от кой град или населено място е. Може да се пише и от коя държава е. Но в България вместо да се продават наркотици, по добре ще е да се произвеждат електромобили.