Убиец на McLaren и Ferrari: Новият Aston Martin Valhalla е с невероятна мощност СНИМКИ

  • 18.07.2021 12:50 /
  • 7311 /
  • 0
Убиец на McLaren и Ferrari: Новият Aston Martin Valhalla е с невероятна мощност СНИМКИ

Компанията Aston Martin представи серийната версия на суперавтомобила Valhalla с хибридно задвижване, базирано на двигател V8.

Новият автомобил има дизайн, вдъхновен от Valkyrie, матрични светодиодни фарове, активна аеродинамична система, амортисьори Multimatic, подобни на тези на Ford GT, и кокпит, вдъхновен от Формула 1.

Британският хиперавтомобил, който ще се конкурира с най-добрите модели на McLaren и Ferrari на пазара, се задвижва от 4-литров V8 с два турбокомпресора, монтиран зад салона. На всяка от осите е монтиран електрически двигател. Общо трите двигателя генерират мощност от 937 к.с. и 1000 Nm въртящ момент.

Задвижващият агрегат е свързан с осемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител. Задвижващият агрегат е съчетан с 8-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител.

Теглото на Aston Martin Valhalla е 1550 кг. Ускорението до 100 км/ч отнема 2,5 сек, а максималната скорост е ограничена до 330 км/ч.

Няма да повярвате какво гориво използва принц Чарлз за своя Aston Martin (СНИМКИ)

Новият Aston Martin Valhalla може да се движи и в чисто електрически режим (дори с предно предаване). Пробегът в този случай е скромните 15 км и не е възможно да се ускори над 130 км/ч.

Дизайнът е в пълно съответствие с позиционирането - модерен, технологичен и скъп (цената все още не е оповестена) хиперавтомобил, способен да се конкурира с най-добрите в своя сегмент.

Aston Martin представи изумителна версия на DB5 за деца СНИМКИ

Интересно е, че Aston Martin си е поставил амбициозната цел с Valhalla да счупи рекорда за обиколка на Нюрбургринг и да постигне време от около 6 минути и 30 секунди.

Екстериорът на суперавтомобила е претърпял значителни промени в сравнение с концептуалния автомобил (вижте го по-надолу в галерията от снимки). Цялата каросерия е променена, променени са осветлението, броните и дизайнът на колелата. Разпознаваемата предна решетка с хоризонтални хромирани ленти внася малко традиционен баланс.

Интериорът на Aston Martin Valhalla все още не е разкрит. Вероятно оборудването ще бъде доста аскетично в стремежа за намаляване на теглото.

Въпреки това очакваме да видим скъпи тапицерии от естествена кожа. Вероятно в бъдеще трябва да очакваме появата на пистов вариант на Aston Martin Valhalla AMR с модифицирана аеродинамика и забрана да се появява по обществените пътища. Очаквайте доставките на стандартния модел най-рано 

Доставките на стандартния модел трябва да се очакват най-рано през 2022 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Концептуалният автомобил:

 

КОМЕНТИРАЙ