Тъжна новина: Заменят легендата Mitsubishi Pajero със семеен кросоувър

  • 18.09.2019 9:00 /
  • 1586 /
  • 0
Тъжна новина: Заменят легендата Mitsubishi Pajero със семеен кросоувър

Дните на Mitsubishi Pajero са преброени, а търсенето на този истински всъдеход пада с всяка година. 

В редица страни автомобилът вече не се продава. В други е представена неговата финална версия Final Edition.

Въпреки това, колата все още се доставя на пазара на 70 страни, повечето от коит са в Африка и Южна Америка. 

На австралийското подразделение на изданието Caradvice научи плановете на Mitsubishi по отношение на отиващата си легенда. 

Изпълнителният директор на компанията Ашвани Гупта разказа, че мястото на Паджеро може да бъде заето от седемместен всъдеход, който ще бъде конкуренция на коли като Toyota Highlander и Nissan Pathfinder.

Изявлението той направи по време на скорошната си визита в Австралия, където Pajero в момента продължава да е радва на голяма популярност. 

На въпрос на местни медии, дали Mitsubishi може да продължи да продава Pajero, модернизирайки го със съвременни технологии и обновявайки гамата на двигателите, за да може изхвърляните от тях газове да отговрят на екологините норми, Гупта каза: 

"Засега е рано да се говори за това, защото ние все още произвеждаме този автомобил. Датата на края на продажбите зависи от пазара. Моделът има нужда от модернизиране и заема много тясна нища според световните стандарти.

Не виждаме смисъл да инвестираме в модернизация на модела при възможност да си вложим парите по-изгодно". 

Гупта също отбеляза, че Mitsubishi, като и останалите автомобилни компании, ще влага средства в нови модели, които ще са по-конкурентни в по-популярните автомобилни сегменти. 

Засега той предложи да се изчака излизането на новите корсоувъри на Mitsubishi на компактната и пълноразмерната платформи С и D. Например, Outlander, който се създава заедно с Нисан.

Всъдеходът в сегмента D, на който се позовава Гупта, може да е седемместен кросоувър, който ще прилича повече на сегашния Аутлендър и може да стане близнак на Nissan Pathfinder от следващото му поколение.

Предполага се, че съюзът Mitsubishi и Nissan ще успее да продължи жизнения цикъл на всъдеходите Pajero и Patrol - и двата автомобила имат нужда от доста вложения, а търсенето им не е много голямо, за да се инвестира в моделите по отделно. 

Съвместното разработване на всъдеходите може да гарантира икономия и излизането на новото им поколение. 

Все пак изявлението на изпълнителния директор на Mitsubishi свидетелства за това, че Mitsubishi Pajero и Nissan Patrol ще приключат своя живот през идните 10 години. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

 

КОМЕНТИРАЙ