Този нов Mercedes е адски мощен и с технологии от Формула 1 ВИДЕО

  • 05.09.2021 11:50 /
  • 5263 /
  • 0
Този нов Mercedes е адски мощен и с технологии от Формула 1 ВИДЕО

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance е първият сериен хибрид на Mercedes-AMG с технологии от Формула 1. Той съчетава 4-литров V8 битурбо двигател и електромотор. Общата мощност на агрегата достига 843 конски сили (620 кВт) и над 1400 Nm въртящ момент.

Вградената тягова батерия позволява на хибридния GT 63 да се движи само на електричество. Наистина, това е възможно само за 12 километра. През по-голямата част от времето обаче електрическата част на задвижването работи, за да подобри работата на бензиновия двигател.

Електрическият компонент подобрява и енергийната ефективност, като комбинираният разход на гориво е 8,6 л/100 км, а средните емисии на CO2 са 196 г/км.

Производителят твърди, че първият сериен модел, в който е използвана технологията E Performance, съчетава превъзходни характеристики и ненадмината динамика на шофиране с максимална ефективност благодарение на задвижващата си система. "E Performance пренася ДНК-то на AMG Driving Performance в електрифицираното бъдеще", казват от Mercedes-AMG.

Сравниха стар Mercedes A-Class със S-Class 2021, резултатите изненадват ВИДЕО

Електромоторът осигурява мигновена реакция на педала на акселератора и бързо нарастване на въртящия момент, а подобреното разпределение на теглото създава ново, изключително динамично изживяване при шофиране.

Както и във Формула 1, батерията е специално проектирана за бързо подаване на енергия и разреждане. Електрическият пробег от 12 км осигурява практичен радиус на действие, например в града или в жилищни райони.

Стилен и брутален: Фотошпиони разсекретиха новия Mercedes G-Class 4×4 СНИМКИ

Mercedes-AMG открива нови канали за комуникация с електрифицирания свят заедно с посланика на марката will.i.am. Музикантът, който и многократен носител на наградата "Грами" е главният герой на маркетинговата кампания Everything But Quiet. Той не само е допринесъл за концепцията, но и е написал песен за видеоклипа на презентацията, който можете да видите по-долу. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ