Toyota възражда легендарен джип с чудовищен двигател

  • 31.01.2023 10:27 /
  • 11701 /
  • 1
Toyota възражда легендарен джип с чудовищен двигател

Toyota потвърди, че ще възроди производството на Rankle 70. Той ще запази класическите кръгли фарове и ще получи 2,8-литров дизел. Това съобщи японското издание на Best Car Web – "На път е да излезе!". Слуховете за възраждането на SUV циркулират в мрежата през последните няколко години.

Дори в Япония все още има търсене на автомобилите като Toyota Rankle 70 (Nanamaru). Те се полазват както от обикновени хора, така и от всячески пътни служби, рейнджъри и т.н.

Според наличната информация Нанамару ще се появи около есента на 2023 година. Той ще има кръгли фарове, релефни предни калници, както и огромен надпис "TOYOTA" на решетката вместо логото на марката.

Nanamaru ще бъде оборудван с 1GD двигател. Това е дизелов двигател с работен обем от 2,8 литра, който се монтира и на съвременния Land Cruiser Prado. Въртящият момент е 500 N.m!

5-степенната механика на SUV-а вече няма да я има. Тя ще бъде заменена от 6-степенен автоматик - същият като на сегашния Prado. Но заключването на диференциала ще остане същото като това на стария Nanamaru.

Грубо казано, двигателят и скоростната кутия ще бъдат от Prado, а шасито и каросерията ще бъдат от Nanamaru.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ха ха ха!
    31.01.2023 18:24
    "Чудовищен" 4-цилиндров ОмрЕл двигател с има-няма 200к.с.....