Toyota представи "умна" Corolla на цената на Dacia Logan

  • 10.09.2021 9:50 /
  • 8972 /
  • 1
Toyota представи "умна" Corolla на цената на Dacia Logan

Toyota Corolla съществува вече от 55 години (моделът е представен през 1966 г.). Автомобилът се предлага на много пазари.

В семейството на модела има няколко десетки модификации, които се различават по външен вид и оборудване. Сега компанията показа обновената версия на Toyota Corolla на цената на Renault Logan.

Десетото поколение на Corolla, което дебютира през 2006 г., включва модификациите Fielder (комби) и Axio (седан) на родния пазар. Те са напълно различни от глобалния вариант. Компанията разглежда тези варианти като независими модели и дори ги класифицира с отделна таблица.

За петнадесет години съществуване комбито и седанът са сменили три поколения. Сега производителят е предприел планирано обновяване.

Ето какво представлява новата Toyota с разход от 2,8 литра на 100 км ВИДЕО

Актуализацията внася важни подобрения в безопасността на комбито и седана на Toyota. Системата за активна безопасност Toyota Safety Sense е включена в стандартното оборудване. Тя позволява на автомобила автоматично да спира при препятствия и да разпознава пешеходци. Включен е и сензорът за светлина Conlight.

Зрелищно ВИДЕО: Toyota Land Cruiser 300 бе тестван на сериозен офроуд

Обновлението не е засегнало гамата от двигатели. Под капака на модела все още се монтира 1,5-литров бензинов двигател с мощност 103 или 109 к.с. Предлага се и хибридна версия на базата на 1,5-литров двигател с мощност 74 к.с., към който се добавя електромотор с 61 к.с.

Задвижването може да бъде предно или на всички колела с ръчно управление или вариатор. Цената на Corolla Fielder започва от 15 000 долара, а на Axio - от 14 000 долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Недогледал редактор
    11.09.2021 6:01
    "Нашият" пазар в Япония, Великобритания или Австралия ли е. Воланот е од другата страна бре (десно). "Луно, луно земя Македонска и за тебе ли ке се бориме и за тебе ли кров ке лееме". Айде со здраве.