Toyota показа концепцията на всъдехода «TJ Cruiser» в Лос Анджелос (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 03.12.2018 8:46 /
  • 3074 /
  • 1
Toyota показа концепцията на всъдехода «TJ Cruiser» в Лос Анджелос (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ако имате път към Лос Анджелис до 9 декември и решите да отидете на LA Auto Show, за да видите най новото от Тойота, то няма начин да не откриете, че освен модернизираните Prius, 2020 Corolla Hybrid и няколко подготвени специално за американския пазар Сamry, на автосалона има и един необикновен концептуален модел.

Още по загадъчно е името на този концепт всъдеход - TJ Cruiser.  Инициалите се разшифроват като Toolbox (сандъче с инструменти) и Joy - възторг. Което е поредното доказателство, че японците не се нуждаут от въображение назаем. Друго доказателство за което е самият странен SUV. 

С каква цел е направен TJ Cruiser и какво представлява?

Когато от Toyota представиха за пръв път концепцията на TJ Cruiser, заявиха, че моделът на прототипа е разработен "за шофьори, чийто начин на живот съчетава работата и развлеченията заедно". 

В този голям SUV (или миниван?) Има черти от товарен ван и бруталния стил на ъгловатия SUV. Ето и част от функциите и оборудването, които има концептът:

специална защитно покритие върху предния капак, покрива и калниците, яка система на окачване, която може да издържи много, 20-инчови джанти, задвижване на четирите колела, плъзгащи се задни врати (като в микробус), голям багажник, защитна настилка в салона, изработена от композитни материали, допълнителни точки за закрепване на всевъзможни елементи, както и прост, но модерен интериор. Арматурното табло изглежда така, сякаш е взето от някакъв футуристичен филм. 

Японският производител построи концепцията си за TJ Cruiser около платформата на Toyota New Global Architecture (TNGA) и я е снабдил с 2.0-литров хибриден двигател. задвижването е предвидено като за предно, така и за 4х4 предаване./auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • nqkoi
    06.12.2018 6:08
    Na men FJ Cruiser mi haresvashe. Tova, niama nachin...