Toyota неочаквано възроди забравен модел СНИМКИ

  • 04.09.2020 8:50 /
  • 15919 /
  • 3
Toyota неочаквано възроди забравен модел СНИМКИ

Хечбекът Toyota Starlet за своята сравнително кратка история е сменил пет поколения. Колата е произвеждана от 1973 до 1999 година. През всичките тези 26 години хечбеците са търсени сред купувачите. Те са продавани не само на вътрешния пазар на марката - в Япония, но и в Европа и САЩ.

Toyota се отказа от шесто поколение на модела. Колата беше заменена от по-известната сега Toyota Yaris. И изглежда няма какво повече да се каже за Starlet, тъй като колата е останала в миналото, но в Toyota, очевидно, мислят по различен начин. Това име отново излезе на дневен ред и има причини за това.

Toyota отново представи Starlet, който всъщност се явява разновидност на хечбека Glanza. Новият автомобил е с дължина по-малка от четири метра (3995 мм). Компактният хечбек се предлага само с един двигател - 1,4-литров атмосферен с мощност от 92 к.с. Производителят предлага избор между четиристепенна автоматична или петстепенна ръчна скоростна кутия.

За съжаление не всеки ще може да стане собственик на новата Starlet. Засега хечбекът се предлага само за африканския пазар. Това е четвъртият модел в местната гама на Toyota. Преди това производителят предлагаше само джип Land Cruiser, пикап Hilux и микробус Hiace.

Toyota обнови Camry и представи специална и изумителна версия СНИМКИ

В близко бъдеще броят на предложените модели ще се увеличи значително. Кросоувърите, седаните и хечбековете ще бъдат добавени към линията. Пионер сред последните се оказва новият Starlet 2021. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • seifi
    04.09.2020 10:11
    Това е Сузуки Балено с Лого Тойота.
  • Карам Тойота Старлет 1.3 16v
    06.09.2020 8:05
    Оригиналният Старлет е най-здравата кола в класа. Аз карам Старлет 1.3 и е ракета, бърза,пъргава и с лесно управление кола и най-интересното е, че вози меко.Никога не съм очаквал такава малка кола да вози толкова комфортно.
  • Mutrivan
    06.09.2020 23:40
    Страхотна беше. Имах редкия 1.5 дизел на Старлет от 90та - железен, каквото и да кажа ще е малко. Предполагам, че е маркетингов трик с името да припомнят легендарната надеждност. А пък Старлет Гланца какъв фурор беше...