Това ще е най-големият кросоувър на Volkswagen СНИМКИ

  • 14.03.2021 9:50 /
  • 11620 /
  • 1
Това ще е най-големият кросоувър на Volkswagen СНИМКИ

Триредов кросоувър, по-голям от Volkswagen Teramont / Atlas, дебютира в Китай. В завода FAW-Volkswagen в Китай скоро ще започне серийното производство на голям кросоувър, базиран на концепта SMV Concept 2019 година. Автомобилът е наречен Talagon.

Volkswagen Talagon почти напълно повтаря концепта SMV. Серийният кросоувър ще бъде представен на обществеността на автомобилното изложение в Шанхай и трябва да се появи при дилърите в края на годината. Все още не е потвърдено официално от компанията дали кросоувърът ще бъде продаван извън Китай.

Talagon се е оказал по-голям от най-големите модели на марката днес - Teramont / Atlas и Touareg. Дължината на Talagon е 5152 милиметра, ширината - 2002, височината - 1795, а междуосието - 2980.

За китайския пазар Talagon е сертифициран само с бензинов турбо двигател 2.0 TSI от серията EA888 - Teramont също е оборудван с такъв агрегат.

Volkswagen Tiguan отвя Golf при изпълнението на трудния лосов тест ВИДЕО

Двигателят има две възможности - с мощност от 186 и 220 конски сили; първият е комбиниран с предно предаване, вторият с пълно, 4Motion.

Сравниха Volkswagen ID.3 и Golf GTI в драг битка ВИДЕО

Скоростната кутия е седемстепенна, роботизирана DSG. По-късно трябва да се появи подобно на купе Talagon X с шестцилиндров 2,5-литров турбо двигател с 300 конски сили./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Тутуруткя
    15.03.2021 15:00
    Ама възможно ли е да има такъв кроусовър. Аз чета само БЛИЦ и от него разбрах, че всички коли на света се произвеждат в Русия, а най хубавата кола за всички времена е ВАЗ. Ееее, вие ме разочаровахте, БЛИЦ - ове!