Това са най-нелепите кампании за отзоваване на автомобили

  • 05.02.2023 9:50 /
  • 6778 /
  • 1
Това са най-нелепите кампании за отзоваване на автомобили

Производителите на автомобили често провеждат кампании за изтегляне на автомобили. По правило те са свързани със сериозни дефекти, които се откриват след продажбата на автомобила.

Но има и доста нелепи причини за отзоваване на автомобили, с които по принцип могат да се управляват без проблеми.

Събрахме петте най-забавни кампании за отзоваване.

Опасни напитки в Toyota

През 1995 г. причината за изтеглянето на модела Toyota Corolla е проблемен сензор на въздушната възглавница.

Както установява производителят, въздушните възглавници могат да се задействат от капки от напитка, разлети в областта на поставката за чаши. Около 628 хил. автомобила се наложило да бъдат изтеглени, за да се изключи този риск.

Емблемата на модела е от грешната страна

От грешната страна на задната врата работниците поставят надписа Odyssey на северноамериканския миниван Honda Odyssey от модел 2014 година.

Променена визия и повече мощност: Volvo пуска новия Polestar 2 СНИМКИ

Именно поради това е извършено изтегляне от пазара. Грешната емблема не може да повлияе на техническите качества на автомобила, но American Honda Motor смята, че тя може да повлияе на цената на автомобила при препродажба.

Пътни инциденти заради ключодържателя на GM

През 2014 г. в Северна Америка бяха изтеглени за подмяна на ключалката за запалване на около 2,5 милиона екземпляра от Chevrolet Cobalt, Pontiac G5, Saturn Ion, Chevrolet HHR, Pontiac Solstice, Saturn Sky и Opel GT от години 2003-2010.

Причината е доста странна: тежките ключодържатели за стартиране можели да завъртят ключа в движение, да изключат двигателя и да оставят автомобила без захранване. Това не само създава риск от произшествия, но в редица случаи е довело до фатални инциденти.

Секс по телефона - Honda.

През 2006 г. Honda и Acura били принудени да изпратят коригирани инструкции на 1,2 милиона собственици на автомобили, тъй като в техните копия на ръководството за употреба била допусната грешка в телефонния номер на горещата линия на Honda.

Първият автомобил на Xiaomi е напълно разсекретен преди премиерата му СНИМКИ

Бил предоставен грешен префикс (800 вместо правилния 888). Проблемът бил, че шофьорите, които се опитвали да се обадят на Honda, попадали на услугата "секс по телефона".

Цветът на резервната джанта на Lada

През 2018 г. Lada Vesta боядисва резервната джанта в същия цвят като стандартните джанти. А според правилата "външната страна на колелото и/или гумата за временна употреба трябва да бъде боядисана в цвят, който значително се различава от този на серийния комплект".

Повече от 41 000 автомобила трябваше да бъдат отзовани, за да бъдат пребоядисани джантите на резервните им колела.

 /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ихааа
    05.02.2023 10:30
    Ладата , барабар Петко с мъжете.