Това са най-евтините нови, употребявани и електромобили в Европа за 2022 година

  • 25.05.2022 9:18 /
  • 8520 /
  • 1
Това са най-евтините нови, употребявани и електромобили в Европа за 2022 година

Цените на новите, на употребяваните, а и на електрическите автомобили достигнаха рекордни нива през 2021 година. През 2022-а все още много производители и търговци все още играят на "наваксване". Проблемите с търсенето и предлагането на моторни превозни средства затрудниха закупуването на автомобил на достъпна цена. Цените по-долу отразяват текущите приблизителни средни цени на най-достъпните автомобили в Европа, пише money.bg.

Най-евтините нови автомобили в Европа през 2022 г.

Dacia Sandero - от €10 000 до €14 000

Ще бъдете трудно да намерите по-евтина и по-надеждна нова кола от Dacia Sandero. Sandero е просторен хечбек с четири врати. Въпреки че технически е компактно превозно средство е доста просторно.

Причината, поради която Dacia може да направи тази кола толкова евтина е, че тя е направена от предимно рециклирани части. Не позволявайте фактът, че голяма част от автомобила е рециклиран, да ви възпира. Dacia Sanderо всъщност е един от най-надеждните автомобили в своя клас.

Имайте предвид, че ако искате възможно най-ниската цена на колата ще липсват много функции, които може да смятате за стандартни. Електрическите прозорци отзад и климатика, круиз контрол и други интериорни функции не са включени в базовата цена.

Ако искате тези надстройки, трябва да очаквате да платите за тях. Дори когато добавите няколко персонализирани надстройки, пак ще бъде предизвикателство да намерите по-евтина нова кола в Европа.

Dacia Jogger - от 14 990 евро

Ако търсите много евтина кола, но имате нужда от малко повече място трябва да погледнете Dacia Jogger. Тя представлява 7-местен седан.

И Jogger използва рециклирани части като Sandero и също като него е много надежден. В Jogger обаче има значително повече пространство, в сравнение със Sandero.

Dacia Jogger

Източник: Dacia

Dacia Jogger

В него има по-дълъг багажник с трети ред седалки, които са подвижни, а това гарантира много просторен багажник. Колата е вдигната малко по-високо чрез малко по-висок покрив. Не е с размерите на SUV, но разполага със страхотно място за цената си.

Toyota Aygo - от 17 000 евро

Aygo е версията на Toyota на забавен малък европейски градски автомобил. Той е компактен, което е важно за европейските улици и паркинги. Колата е сравнително малка, така че не забравяйте да я тествате, за да сте сигурни, че в нея ще ви бъде удобно. 

Toyota Aygo

Източник: iStock by Getty Images

Toyota Aygo

Тойотите като марка се славят като много надеждни. Известно е също така, че имат евтини резервни части. Това позволява на повечето от техните автомобили да издържат дълго време и да струват малко за поддръжка. Според експертите Aygo е страхотен и на газ, което ще се отрази добре на портфейла ви в дългосрочен план, отбелязва Russian Vagabond.

Kia Picanto - от 17 990 евро

Kia Picanto е друг отличен компактен автомобил за европейско шофиране. Toй може да маневрира дори в тесни пространства. Освен това е оборудван със сензорна информационно-развлекателна система, която може да се синхронизира с любимите ви медийни плейъри и приложения.

Kia Picanto

Източник: iStock by Getty Images

Kia Picanto

Въпреки че Kia Picantо е компактен, той има много възможности за съхранение. Има дъска за багаж на две нива и разделно сгъваема седалка отзад, за да увеличите максимално капацитета за съхранение. Това обаче не е добра кола за по-висок човек.

Hyundai i10 - от 17 995 евро

Hyundai i10 се гордее със своята безопасност. В това отношение той получава отлични оценки на повечето тестове за безопасност. Освен това е оборудван с няколко функции за безопасност, включително асистент за дълги светлини (HBA).

Hyundai i10

Източник: iStock by Getty Images

Hyundai i10

Hyundai i10 се оказва и много привлекателен за технологично разбиращите купувачи. С неговата технология Bluelink можете да управлявате своя i10 чрез вашия смартфон или дори с гласа си. Колата разполага с най-съвременна вградена навигационна система. Въпреки че цената определено е малко по-висока от моделите на Dacia, със сигурност получавате значително повече що се касае до лукс и удобство.

Най-евтините употребявани автомобили в Европа през 2022 г

Цената на употребявана кола зависи от много фактори. Възрастта, начинът, по който е била поддържана, и средната цена при препродажба са изключително важни. Все пак има няколко марки и модели автомобили, които са популярен избор за тези, които искат да купят икономично, но надеждно употребявано превозно средство.

Volkswagen Golf - от €4000 до €20 000  

Volkswagen Golf е най-популярният автомобил по европейските пътища. Това означава, че винаги има огромен инвентар от употребявани Golf-ове за продажба. Тъй като има много подобни коли обявени за продан, обикновено можете да изберете точния тип използван Golf (т.е. брой километри, добавени функции, година на модела и т.н.), за да получите точно колата, която желаете.

Volkswagen Golf

Източник: Volkswagen/Edit by Lifestyle.bg

Volkswagen Golf

Volkswagen Golfs са сравнително евтини за ремонт, особено в Европа. Те също така имат солидна конструкция, която позволява на рамката и тялото да издържат изпитанието на времето. Освен това дизайнът на хечбека е вечен и ефективен.

Skoda Octavia - от €4000 до €15,000

Skoda Octavia е друга прилична опция за употребявана кола за тези, които търсят евтина употребявана кола в Европа. Octavia има по-голямо тяло от Volkswagen Golf.  Skoda Octavia често са едни от най-популярните, продавани и като нови марки автомобили и често можете да грабнете такава на разумна цена.

Skoda Octavia

Източник: autonews.ru

Skoda Octavia

Те също са произведени от Volkswagen отчасти, така че са сравнително евтини и лесни за поправка.

Най-евтините електрически автомобили в Европа за 2022 г.

Dacia Spring - от €17 890

Dacia Spring е най-новата в линията на Dacia. Тези автомобили стигнаха до пазара през последната година и вероятно ще продължат да бъдат изключително популярни с нарастващите цени на бензина.

Dacia Spring

Източник: Dacia

Dacia Spring

Въпреки че в момента е трудно да се сдобиете с тях, ако имате достатъчно късмет, цената им може да достигне до 12 500 евро, след като спечелите от  държавните стимули за покупка на подобни автомобили. Освен фантастичната цена, те имат и приличен пробег, средно около 230 км на зареждане.

e.GO Mobile - от €18 000

e.GO Mobile е малка компания за електрически автомобили, базирана в Германия, която набира скорост благодарение на стилната си марка автомобили и ниската цена. Въпреки че може да е трудно за e.GO да се конкурирас Dacia Spring има много какво да се каже за този евтин електрически автомобил.

e.GO Mobile

e.GO Mobile

Заради COVID-19 обаче новата компания трябваше да спре производството си. Известно е, че ограниченият брой автомобили, които компанията е произвела, са едновременно издръжливи и надеждни. С намирането на нови инвеститори със сигурност скоро ще има много повече e.GO по европейските улици.

VW e-UP! - от €21 424

Volkswagen e-UP направи голям фурор в Европа. Ниската му цена го прави много достъпна опция от любимия производител на автомобили в Европа. VW e-UP! Има използваема батерия 32,2kWH. Има реален пробег от 205 км при студено време и до 320 км при меко време.

VW e-UP

Източник: iStock by Getty Images

VW e-UP

Колата е с максимална скорост от 130 км/ч, което прави възможно шофирането по всеки голям натоварен път. Това е компактен автомобил, но все пак има изненадващо количество използваемо пространство в багажника.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • PaulaFox
    25.05.2022 11:37
    ❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ https://ja.cat/id398062