Това е най-черното Порше в света ВИДЕО

  • 07.07.2022 8:59 /
  • 13744 /
  • 0
Това е най-черното Порше в света ВИДЕО

Традиционно най-популярните автомобилни цветове са белият, сивият и черния. Специалистите твърдят, че с подобни оттенъци собствениците нямат проблеми, ако решат да продадат автомобила. 

Но дори и най-обикновените цветове могат да бъдат направени специални. Японското дизайнерско ателие Koyo Orient Japan показа Порше 911, чийто каросерия е бояидисана с боята Musou Black, която се смята за една от най-черните акрилни бои в света. 

Чернатга Musou отразява само 0.6 процента от попадащата върху нея светлина, а всичко останало поглъща. Благодарение на този ефект се постига и свръхчерният цвят, 

Porsche 911 Musou Black изглежда като автомобил, който на практика е лишен от релефи и извивки по каросерията. Спортната кола напомня на сянка и категорично не трябва да се шофира през нощта. 

 

Японските майстои на тунинга представиха боята Musou Black през 2020 година. При това преди Porsche 911 специалистите боядисаха с подобен отенък каросерията на Mitsubishi Lancer, който също можеше да дезориентира шофьорите през нощта. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ