Топ 10 на най-продаваните употребявани автомобили в Италия

  • 05.12.2022 9:14 /
  • 18118 /
  • 0
Топ 10 на най-продаваните употребявани автомобили в Италия

Както добре знаем, голяма част от колите "нов внос" предлагани от автотърговците у нас идват от Италия. В тази връзка, нека да разгледаме кои са 10-те най-продавани употребявани автомобили на италианския пазар.

Някога ситуацията за закупуване на употребявана кола беше много различна от сегашната. Обикаляше се до безкрайност по автокъщите, прелистваха се вестници, посветени на намирането на правилната сделка. И понякога,  с много късмент,  можеше да се намери любимият автомобил.

Днес обаче, с навлизането на интернет, ситуацията е напълно променена. Благодарение на потенциала на мрежата можете да сравнявате хиляди оферти и бързо да намирате най-интересните сред тях. Нека заедно разгледаме класацията, изготвена на база на статистиката от мрежата.

 

1. Audi A4

Audi A4 представлява добра инвестиция. Той запазва стойността си, направен е добре и е надежден. Ето защо италианците много го търсят като употребяван автомобил, както се вижда от многобройните обяви в мрежата. Погледите са насочени основно към комби варианта (Avant), като средните цени са около 12 000 евро.

 

2. Volkswagen Golf

На втора позиция намираме Volkswagen Golf, който със сигурност не губи репутацията си на най-продаваната кола в C-сегмента. Това е автомобил, който италианците ценят и търсят да закупят на вторичния пазар, предвид солената каталожна цена. Като се започне от Golf 3, та до последния Golf 8, всички те са много желани, като средната цена на сделките е около 7.900 евро.

 

3. Fiat Panda

Fiat Panda е най-продаваната нова кола, но също и най-продаваната употребявана. Само за протокола, също и най-крадената в Италия. Накратко, мъникът от Lingotto е наистина колата на рекордите на Апенините. Според статистиката, Panda-та се продава средно за 3.600 евро като използвана.

 

4. Audi A3

Казаното за Audi A4 спокойно може да се повтори и за по-малия му брат Audi A3. Най-предпочитаната е втора генерация на модела, със средна цена 10.500 евро, които ще трябва да отделите, за да го паркирате в гаража си.

 

5. Renault Clio

Малкото френско Renault Clio изумява дори и употребявано, имайки предвид, че се нарежда и сред най-продаваните нови автомобили. Средната цена за която можете да го закупите "втора ръка" е около 3,900 евро, по-специално - за третата генерация.

 

6. BMW 320

 

Сред най-продаваните автомобили в мрежата на 6-то място намираме и седан - BMW 320. През последното десетилетие баварецът показа, че е ценен не само когато е нов, но и когато е използван. Средната цена на която се сключват сделките за употребяваните е около 10.500 евро.

 

7. Ford Focus

 

В класацията на 10-те най-продаваните употребявани автомобили попада и хечбекът Ford Focus, който с разнообразните си варианти е достъпен за всеки джоб. Според статистиката, втората генерация Focus Mk2 е най-желана на пазара, въпреки, че и Mk3 не остава много по-назад. Средната цена на сделките е 6.000 евро.

 

8. Audi A6

 

Невероятно, но факт - в класацията попада и Audi A6. Седан, който се отличава с твърде големите си размери, на фона на обичайното за италианския пазар. Моделът се продава като топъл хляб, въпреки, че цената му е доста солена - средно 18.000 евро. На практика, това е цената на нов автомобил от друга марка...

 

9. Fiat Punto

Не е голяма изненада, че и Fiat Punto попада в списъка. В края на крайшата, моделът винаги е бил на върха сред най-продаваните нови автомобили в Италия. Екземплярите, които могат да се намерят в мрежата струват средно около 2.200 евро, което ги прави достъпни почти за веки джоб.

 

10. Lancia Ypsilon

На последно място, отново говорим за "италианка", а именно Lancia Ypsilon, като моделът е особено предпочитан от нежния пол. Въпреки, че Lancia е далеч от старата си слава, а Ypsilon остана единственият модел, който все още може да се закупи чисто нов,  на вторичния пазар цената му е средно 3200 евро .

КОМЕНТИРАЙ