Топ 10 на бюджетните джиповете за вилата

  • 21.04.2021 8:51 /
  • 2222 /
  • 0
Топ 10 на бюджетните джиповете за вилата

Попадналите в тази класация автомобили се отличават с уникално съчетание от характеристики, които ги правят по-универсални от техните колеги. Става дума или за голям багажник, или за повишена проходимост, или за способността да се теглят тежки ремаркета, ако въпросните са оборудвани със спирачки. 

Списъкът на най-добрите предложения за хората с вили е съставен от анализаторите на онлайн ресурса Autospot.ru.

Оказва се, че за закупуването на автомобил, подходящ за ходене до вилата, са необходими между 9 000 и 30 000 лева. Става въпрос за бюджетни автомобили, като на колите в топ 10 се падат 16% от продажбите. 

Главният редактор на интернет ресурса Александър Столяров казва, че за повечето хора притежанието на автомобил специално за вилата е доста недостъпен разкош. По-често се купува универсална кола, която се използва за всичко, включително и за ходене до вилата. Затова в рейтинга са влезли не само кросоувъри, комбита или пикапки, но и седани и лифтбек коли. 

Например, класическият градски седан Chevrolet Cobalt има най-големия багажник в класа си с обем от 563 литра и е способен да тегли ремарке с маса до 1.5 тона. 

По-достъпна от другите е комбито Lada Granta с багажник от 520 литра, висок прав таван и 18 сантимнетра просвет. Втори по цена е всъдеходът Lada Niva Legend (бившата Lada 4x4). Багажникът е скромен - 420 литр, но проходимостта на тази кола е доста над средното ниво. На трето място отново се нарежда - Largus.

Комбито има багажник с обем от 560 литра и 17 сантиметра просвет. При това автомобилът е способен да тегли ремарке с маса до 1.3 тона.

Сред останалите автомобили за вилата се нарежда Chevrolet Cobalt. Багажникът му е по-голям, отколкото на Ларгуса. Колата може да тегли ремарке с маса до 1.5 тона. На пето място се нарежда Renault Duster. Той има скромен багажник (420 литра), но може да тегли ремарке с маса до 1.5 тона. При това питежава отлична проходимост и 21 сантиметра просвет. 

На шесто място се нарежда Skoda Rapid. Колата има не само голям багажник (520 литра), но и много голяма товароподемност. Просветът също е добър - 17 см. Може да тегли ремарке до 1.2 тона. 

На седмо място се нарежда Hyundai Creta благодарение на съчетанието от универсалност на кросоувъра, цена и добър просвет (19 сантиметра) , както и надеждността на автомобила.

Chery Tiggo 4 е малко по-скъп, но характеристиките му са съпоставими с тези на корейския кросоувър. При това оборудването на колата е доста богато. 

Естествено в класацията попадат и УАЗ-ките Patriot и Pickup. Става дума за брутални всъдеходи, способни да теглят ремарке до 1.5 тона. Patriot има огромен багажник от 650 литра, а Pickup — има товароносимост от 725 килограма. С него може дори да се пренесат материалите за строителството на новата вила без да се търсят услугите на специализиран транспорт. 

КОМЕНТИРАЙ