Тийнейджъри откраднаха два Lamborghini Urus и си спретнаха гонка с полицията СНИМКИ

  • 21.02.2020 8:50 /
  • 19461 /
  • 1
Тийнейджъри откраднаха два Lamborghini Urus и си спретнаха гонка с полицията СНИМКИ

В Бостън няколко тийнейджъри проникнали в дилърски център на Lamborghini и откраднали два кросоувъра Urus, които имат мощност 650 конски сили, за да си организират улични състезания.

За взлома в салона станало ясно в 3 сутринта, когато се задействала сигнализацията. В същото време в полицията започнали да пристигат съобщения за два луксозни кросоувъра, които се движат из града с огромна скорост.

На път за дилърския център един от екипите на полицията видял два Lamborghini и Chevrolet Cruze, които стоели наблизо и явно се готвели за гонка. Сравнявайки всички факти и мястото на повикването, полицаите включили сирената и започнали преследване.

Шофьорът на Chevrolet Cruze спазил инструкциите на полицията и спрял на място. Шофьорът и пътниците на шевролета били задържани. Те се оказали тийнейджъри, които нямат шофьорски книжки и документи за колата, като имали предишни законови провинения.

Двата мощни кросоувъра Urus, обаче, изчезнали бързо и един от патрулните екипи се втурнал след тях.

Сравниха Tesla Model X и Lamborghini Urus в яростна драг битка ВИДЕО

Явно преследването на малолетните престъпници се е проточило доста, защото пет часа след инцидента полицията на съседен Мълдън съобщила, че кросоувърите са се врязали един в друг, като също така са повредили движещия се пред тях Kia Soul.

Полицията успяла да задържа само единия шофьор тийнейджър, вторият избягал.

Lamborghini показа офроуд възможностите на кросоувъра Urus (ВИДЕО) 

И двете коли са били повредени при инцидента. Размерът на причинените щети все още не е обявен, но се знае, че цената на нов Lamborghini Urus в САЩ е около 200 хиляди долара.

 

Lamborghini Urus е оборудван с четирилитров V8 двигател с два турбокомпресора, чиято мощност е 650 сили и 850 Nm въртящ момент. От нула до „стотица“ суперколата ускорява за 3,6 секунди, а максималната скорост е 305 километра в час. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Нико
    21.02.2020 13:44
    Шибани блицаджий махнете тези реклами