Тези три евтини автомобила са страшно здрави и криза с части не може да ги засегне

  • 04.07.2022 9:18 /
  • 176889 /
  • 3
Тези три евтини автомобила са страшно здрави и криза с части не може да ги засегне

Предвид нашия доста застаряващ автопарк, надеждността на автомобила винаги излиза на преден план. А също и наличието на резервни части, защото дори и най-„дълговечната“ кола се нуждае от поддръжка, пише Факти бг.

За щастие има екземпляри на пазара за употребявани автомобили, които са максимално опростени и същевременно надеждни. сега акцентираме на три от тях.

Като начало, нека кажем какво, според нашето разбиране, означава надеждна кола. Това е автомобил, който е с възможно най-опростен дизайн, без сложни системи и с минимално количество електроника.

Колкото по-малко такива елементи, толкова по-добре, защото просто няма какво да се счупи от техническа гледна точка. Фокусирайки се върху тези неща избрахме въпросните коли.

Dacia Logan

Бърза справка показва, че Logan от второ поколение е популярен на вторичния пазар и то именно заради своята надеждност. Под капака на седана е добре да има има 1.6-литрови двигатели: K7M (82 к.с.) и K4M (102 к.с.).

3 коли, които ще оцелеят при всяка криза и липса на резервни части - 2

И двата агрегата са безпроблемни и издържат на нискокачествено гориво. Малките проблеми започват с приближаване на пробег от 150 000 км, но те не са критични. Ходовата част също не създава проблеми. И има повече от достатъчно резервни части, а цената им съвсем не е висока.

Hyundai Elantra

Тук става дума за една по-непопулярна у нас кола - петото поколение на Elantra. Сред нискобюджетните и евтини за поддръжка надеждни и максимално опростени коли обаче тя е истинска бизнес класа.

Да, автомобилът има особен външен вид, но изглеждащ добре максимално опростен салон. Предвид нашите предпочитания в случая, това може да се причисли към плюсовете на модела, тъй като цената на седана е достъпна, а надеждността му е отлична.

3 коли, които ще оцелеят при всяка криза и липса на резервни части - 3

За предпочитане са четирицилиндровите бензинови двигатели с обем 1.6 литра и мощност 132 конски сили и 1.8-литровият агрегат със 150 конски сили.

Единствената опасност тук е, че доста от тези коли са със запушени катализатори. Що се отнася до „автоматика“, то той също не е за препоръчване. Механичната трансмисия е здравото окачване ги правят безпроблемни.

Ford Focus

Tретото поколение , подобно на румъския Logan, е доста популярна кола. Под капаците на тези Ford-ове работят бензинови двигатели с обем 1.6 литра (105 к.с.) и 2 литра (160 к.с.), като именно тези два агрегата са най-надеждни. Основният проблем на по-големия агрегат е запушването на горивните инжектори.

3 коли, които ще оцелеят при всяка криза и липса на резервни части - 4

По-малкият е по-надежден, затова ви съветваме да го имате предвид. Просто изберете екземпляр със "стегнато" окачване и с ръчна скоростна кутия.

И никакви "роботи", иначе ще извади последните и пари от джоба си. Също така отбелязваме, че има много резервни части за Focus, така че определено не трябва да очаквате недостиг и високи цени за тях.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • haha
    04.07.2022 23:26
    Да минаваме на конски и магарешки каруци. Евтино, надейдно, екологично. Рикшите не стават за бг мързеливците.
  • [email protected]
    08.07.2022 0:44
    Май за Опел Кадет не сте чували.
  • Тираджия
    08.07.2022 18:50
    Айде бе , най големите барутници на първо място ??? Който е съчинил тая класация да каже каква кола кара и защо,?!