Тарикати показаха как да се запали двигателя на трактор при -25 градуса ВИДЕО

  • 03.01.2021 20:36 /
  • 7371 /
  • 1
Тарикати показаха как да се запали двигателя на трактор при -25 градуса ВИДЕО

Паленето на двигателя на лека кола, която е престояла на студа цяла нощ, може да се окаже трудна работа - мнозина от нас са се сблъсквали с тази ситуация. 

Но как да запалим дизелов трактор, който няколко денонощия е престоял на температура от -25 градуса и е бил обилно засипан със сняг? 

Авторите на канала OFFROADER предлагат свой вариант на отговор на този въпрос. 

В кадър - съвременен трактор BELARUS-1221, който се произвежда от Минския тракторен завод. Машината е окомплектована с 6-цилиндов двигател с мощност 130 конски сили. Работният обем е 7.1 литра.  

Не се учудвайте от звука на двигателя, който се чува на заден план на втората минута - просто съседският трактор се е запалил малко по-рано, а на нашия му предстоят все още куп процедури.

След малка "загрявка" с почистване на трактора от сняг (това не ви е да изметете само фаровете) момчетата палят под двигателя малък огън, а отгоре щедро започват да обливат двигателя с вряла вода.  

Трябва да се отбележи, че вие най-вероятно знаете и други начини за палене на дизелов двигател в студовете, но момчетата са си избрали именно този, а и най-главното - той работи. 

Догледайте клипа до 3:03 и се насладете на звуците на събуждащия се "звяр". 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • СОАТ
    04.01.2021 21:20
    Не е нещо ново,преди повече от 50 години частните собственици в БГ така си подгряваха камионите