Създадоха ангел хранител за мотоциклетистите ВИДЕО

  • 21.06.2020 10:20 /
  • 7268 /
  • 1
Създадоха ангел хранител за мотоциклетистите ВИДЕО

Шансът за това да загинат при инцидент е 20 пъти по-голям за собствениците на мотоциклети, отколкото за водачите на автомобили, което е подтикнало компанията Bosch да разработи нова цифрова система за спешни повиквания за мотористите.

Новата разработка на Bosch се нарича Help Connect и скоро ще бъде налична в редица европейски страни. Харалд Крегер от администрацията на Bosch е нарекъл новата система „цифров ангел пазител“.

Системата използва интелигентен алгоритъм, базиран на данни от инерционния сензор на мотоциклета. Той събира информация относно контрола на стабилността на мотоциклета, измерва ускорението, ъгловата скорост, текущото положение и ъгъла на наклоняване 100 пъти в секунда и може да открие кога ще се случи инцидент или ако мотоциклетът се е преобърнал по време на паркиране.

След обработката на данните системата може да предава информация за мястото на произшествието и водача чрез приложението за смартфони до сервизния център на Bosch, а оттам до спешните служби.

Илон Мъск измисли уникална система против кражбата на автомобили

Други хора също могат да разберат за произшествието при поискване и фирмата твърди, че тази технология може да намали времето, което обикновено е необходимо, за да се пристигне на мястото на произшествието от съответните служби.

Преди старта на Help Connect, Bosch е извършил 18 аварийни теста, в които се анализира спецификата на инцидента в различни сценарии, потвърждавайки функционалността на тази система.

Вижте уникалната битка без правила на тези шофьори на камиони ВИДЕО

Първоначално, услугата за спешни повиквания ще бъде достъпна за клиентите в Германия, но потребителите ще могат да комуникират с сервизния център на Bosch на немски или английски език и от други европейски страни./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Nikolai [email protected]
    21.06.2020 17:24
    Защо при положение,че мотористите катастрофират 20 пъти по-дълго често от автомобилистите,застраховките им не са 20 пъти по-дълго високи?