Свят без еротика: Календарът Pirelli 2020 и крайностите на целомъдрието

  • 08.10.2019 10:50 /
  • 8589 /
  • 0
Свят без еротика: Календарът Pirelli 2020 и крайностите на целомъдрието

Страхотни коли и горещи тела - това е, което във всички времена вълнува представителите на силната половина на човечеството. Редица световни издания коментират и пишат, че всеобхватната политическа коректност или толерантност на практика лишава истинските мъже от щастието  да се наслаждават на очарователни форми във всичките им проявления.

Защо, например, ние ценим автомобилните календари? Разбира се, заради правилните ракурси и буйната фантазия на авторите. Какво може да бъде по-изумително от мощните машини на фона на разкошни и страстни красавици? 

Да, точно с това привличаше вниманието на всички известният календар на Pirelli вече половин век. Но времената се променят. И докато пикантните форми атакуват Instagram, "Pirelli" навлиза в изкуството. Новите им календари държат да се оценява естетиката, а не толкова еротиката. Въпреки че естетиката на истинската еротика (да не се бърка с порнографията) е възхвалявана от древните мислители и философи. И те не са били, за разлика от съвременника ни Паоло Роверси, толкова плашещо толерантни.

По поръчка на Pirelli той е прекарал една седмица в своеобразен политически коректен Париж снимайки върху теми за „любовта, силата, младостта и красотата на главната героиня от трагедията на Шекспир - Жулиета“. Ема Уотсън, Кристен Стюарт, Миа Гот и други известни личности позират в този сюжет за италианския фотограф, макар че със сигурност повечето хора биха искали да видят тези красавици в напълно различно амплоа, ракурси и пози.

Календарът Pirelli 2020 търси новата Жулиета СНИМКИ

Къде е старата добра концепция на немския фотомаестро Уве Омер? Оказва се, че пълната свобода на автора на 47-ия календар на Pirelli  "в търсене и осъществяване на своята идея, визуализация на мечтите и собствена визия за нещата в напълно различни области на живота“ ни поставят пред избор: или изкуство, или Instagram.

Новият календар на Pirelli показва стил, красиви тела и мечти (СНИМКИ)

Между другото, такива трансформации, уви, не са особен случай на Pirelli, а тенденция. Например, заради видео, публикувано в социалните мрежи от популярния моден дизайнер Филип Плейн със собственото му Ferrari, заобиколено от красиви момичета по бански, автопроизводителят възнамеряваше да го съди. Съблазнителните красавици не могат и не трябва да се облягат на суперколи ли? Няма значение, че известният дизайнер купува машини от "Ферари" повече от 10 години подред, а марката се свързва сред милиони автомобилни фенове с разкоша и красотата не само на колите, но и на дамските форми.

В темата са включени отделни автопроизводители, но какво ли да се каже за емблематичните международни автоизложения, които въвеждат строг дрескод за моделките представящи новите машини в отделните павилиони. Цензурата спрямо красотата не само лишава автошоуто от привлекателност, но и всяка година значително намалява броя на посетителите.

Политическата коректност на европейците бързо дава своите плодове - еднополови бракове, имигрантски погроми и насилие. Наистина ли всички желаят и се стремят към това? Може би не е и важно вече. Много по-важно е да не се снимат календари за тях и да не се насажда такава свобода на подрастващите поколения.

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ