Суперхибридът Mercedes-AMG GT 73 бе заснет за първи път на ВИДЕО

  • 30.12.2019 8:33 /
  • 15051 /
  • 0
Суперхибридът Mercedes-AMG GT 73 бе заснет за първи път на ВИДЕО

В клип по случай Нова година, посветен на успехите на състезателния екип на Mercedes-AMG, бе намекнат скорошния дебют на флагманската модификация на лифтбека Mercedes-AMG GT 4-doors Coupe.

Обвитата с камуфлаж кола външно по нищо не се отличава от AMG GT 63 S, чиято мощност е 639 конски сили, но, съдейки по видеото, колата стартира от място безшумно.  

Лифтбекът Mercedes-AMG GT с индекс "73" ще стане серийно въплъщение на концепция от 2017 година. 

Според предварителните прогнози на вътрешни източници, серийната версия ще запази хрибдридния двигател с обща мощност от около 800 конски сили, състояща се от битурбо двигателя M177 с обем 4,0 литра и електромотор.

Очаква се, че от 0 до 100 километра в час 73-та на Mercedes-AMG ще може да ускорява по-бързо от 3 секунди, а основният конкурент на модела ще стане Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, чиято мощност е 680 конски сили.

По непотвърдени данни, флагманът на семейството на  AMG ще е първият дозареждащ се автомобил, произведен в Афалтербах.  

Премиерата на Mercedes-AMG GT 73 е планирана за 2020 година, но точната дата все още не е обявена. Не е изключено, че дебютът ще се състои през март в рамките на автомобилния салон в Женева, а продажбата на лифтбека ще започне през втората част на годината.  

Друга очаквана нова кола на подмарката Mercedes-AMG е "възраждането" Black Series - най-екстремната 

версия на двувратото купе AMG GT ще бъде разсекретена до края на 2020 година.  

 

КОМЕНТИРАЙ