Subaru представи впечатляващ електрически хиперавтомобил СНИМКИ

  • 16.01.2022 11:50 /
  • 2195 /
  • 0
Subaru представи впечатляващ електрически хиперавтомобил СНИМКИ

На домашното си автомобилно изложение в Токио Subaru представи шест автомобила: четири концепта, състезателен автомобил и тунингован шоу автомобил. Най-голямо любопитство предизвиква една от колите.

Пет от шестте автомобила, изложени на експозицията на Subaru, съдържат в имената си съкращението STI, зад което се крие професионална технология за моторни спортове.

Звездата на представянето на Subaru несъмнено е концептът електрически хиперавтомобил STI E-RA. Спортното подразделение Subaru Tecnica International разработва този проект в продължение на две години. Хиперавтомобилът е проектиран от нулата и е предназначен изключително за писта.

Въпреки че Subaru STI E-RA е автомобил за писта, салонът му е двуместен, въпреки че японците все още не са показали интериора. Петметровият хиперавтомобил е оборудван с четири електрически мотора Yamaha, които му осигуряват задвижване на всички колела.

Subaru създаде страхотен всъдеход за тежки условия СНИМКИ

Всеки двигател се управлява индивидуално, което позволява ново ниво на векторно управление на сцеплението. Комбинираната мощност на агрегатите е 1088 к.с. и 1100 Nm. Капацитетът на батерията е 60 кВтч. Теглото на автомобила е 1690 кг.

Японският производител не разкрива спецификациите на хиперавтомобила, но заяви за основната му цел: да направи обиколка на Нюрбургринг по-бързо от 6 минути и 40 секунди. Тази цел е заложена в името на автомобила - E-RA означава Electric-Record Attempt, т.е. "електрически автомобил за опит за рекорд".

Новият Subaru Forester е със страхотен дизайн и още по-безопасен СНИМКИ

Цифрата от 6 минути и 40 секунди е постижима. През 2019 г. електрическият прототип Volkswagen ID R с мощност 680 к.с. измина 20,8-километровата обиколка на Нюрбургринг само за 6 минути и 5,336 секунди. Серийното Porsche 911 GT2 RS с бензинов двигател се справя още по-добре - 6 минути и 43,3 секунди.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ