Страшна измама: СНИМКИ на живо на руския електромобил "Монарх"

  • 30.12.2019 9:28 /
  • 24357 /
  • 0
Страшна измама: СНИМКИ на живо на руския електромобил "Монарх"

Снимки на недодялан макет на руския електромобил "Монарх", който не успя да стигне навреме дори за собствената си презентация на 24 декември, се появиха в социалната мрежа Фейсбук. 

Авторът на публикацията е успял да запечата екстериора на новата кола, а също и дори да хвърли един поглед вътре. 

Очевидецът доста негативно се изказа за качеството на изработката и оцени със скептицизъм перспективите пред проекта.  

Прототипът на "Монарх" не е способен да се придвижва самостоятелни и е фиксиран към дървена платформа.

Каросерията не е боядисана и е покрита с неравномерен слой грунд, също така заварките сякаш са правени в час по трудово, предните и задните фарове липсват, при което за фаровете не са предвидени никакви крепежни елементи. 

Разработчиците на "Монарх" твърдят, че презентацията на електромобила е била провалена заради проблем с логистиката.

Представителите на транспортната компания заявиха пред пресата, че създателите на макета не са им платили за превоза на прототипа от Новосибирск в Москва.  

Салонът на прототипа е пълен с боклуци и е направен набързо: навсякъде стърчат жици и други недовършени работи, тапицерията облицовъчните панел и декора липсват. 

Очевидецът обръща внимание на потенциално опасното с оглед на получаването на травми табло, което ограничава пространството за краката на шофьора и пътника до него. 

Затова пък в прототипа са монтирани нови кожени седалки с рисунки на логото на "Монарх". 

През изминалото лято представителите на "Монарх" твърдяха, че руският електромобил ще бъде създаден на собствена платформа и ще бъде произвеждан с един или няколко електромотора, с моно или с пълно задвижване.

Но прототипът поради някаква причина е снабден с двигател от поддържан Nissan Leaf.

Новосибирският предприемач и главен идеолог на проекта "Монарх" Алексей Пономаренко вече заяви, че без инвестиции проектът няма да може да бъде реализиран. Бизнесменът се надява да привлече до 2021 година близо 15 милиарда рубли,а общата капитализация на компанията трябва да достигне 30 милиарда рубли (над 400 милиона лева).  

Журналисти успяха да изяснят, че много компании и лица, които са заявени на официалния сайт в качеството на партньори всъщност нямат никакво отношение към разработването на електрическата кола.   

Въпреки това, организаторът на проекта "Монарх", "Нови технологии на Сибир", продължава да привлича частни инвестиции: минималният размер на вложението е 15 000 рубли, като на всички инвеститори е обещавана отстъпка от цената на новите електрически автомобили.  

КОМЕНТИРАЙ