Страховит инцидент: Нова скъпа Tesla пламна като факла на пътя, а шофьорът... СНИМКИ

  • 03.07.2021 14:50 /
  • 1146 /
  • 0
Страховит инцидент: Нова скъпа Tesla пламна като факла на пътя, а шофьорът... СНИМКИ

Нов електромобил Tesla Model S Plaid, който Илон Мъск представи на 11 юни, се е запалил по време на движение в американския щат Пенсилвания, докато шофьорът е бил вътре.

Собственикът е оцелял по чудо - електрониката се е повредила заради пожара и е блокирала вратите, така че мъжът не е могъл да излезе веднага от салона. 

Собственикът на електрическия автомобил разказва пред "Ройтерс", че са били минали само три дни от момента на покупката. Мъжът казва още, че автомобилът буквално се е превърнал в огнено кълбо, а след пламването машината продължила движението си още 12 метра.

Инцидентът е станал в жилищен район, но за щастие никой не е пострадал, включително и шофьорът. Той казва, че това е било "ужасяващо преживяване", тъй като вратите на Tesla са се заключили от електрониката и той е трябвало със сила да ги отвори, за да излезе.

Най-мощният електромобил на Tesla беше представен на събитие, наречено Delivery Day (Ден на доставките), което се състоя в завода на Tesla във Фримънт на 11 юни тази година.

Tesla представи най-бързия сериен електромобил в света ВИДЕО

В допълнение към тримоторния силов агрегат Илон Мъск отбеляза, че автомобилът е получил нова система за терморегулация, благодарение на която може да стартира няколко пъти подред с лаунч контрол, без да се страхува от прегряване, което беше характерно за обичайния Model S.

Собственикът на дефектния електромобил не е съгласен с главния изпълнителен директор на Tesla и призова компанията да проведе сериозно разследване на инцидента.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) подкрепи позицията му. Представители на агенцията отбелязаха, че в момента провеждат собствено разследване и ако бъде открит масов производствен дефект, който застрашава безопасността, ще предприемат съответните мерки.

Tesla Model Y бе разбита в краш тест, електромобилът успя да удиви всички ВИДЕО

Цената на модела започва от 129 000 долара, което го прави най-скъпият в сегмента

Лифтбекът Tesla Model S Plaid е оборудван с три електрически двигателя с обща максимална мощност от 1034 конски сили.

Електрическият автомобил ускорява за 1,99 секунди до 60 мили в час (97 километра в час) и за 2,1 секунди достига 100 километра в час. Максималната скорост е електронно ограничена до 322 км/ч. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ