Стана ясно кой е автомобилният цвят на 2021 година СНИМКИ

  • 22.01.2021 8:50 /
  • 2833 /
  • 0
Стана ясно кой е автомобилният цвят на 2021 година СНИМКИ

Axalta, една от най-големите компании за покрития в света, е обявила победителя в номинацията за "Автомобилен цвят на годината". Въпреки че белият, черният, сивият и сребристият остават най-популярните цветове за новите автомобили, според данните на същата компания, Axalta присъжда първото място на съвсем различен цвят за 2021 година.

Автомобилният цвят на Axalta за 2021 г. изобщо не съответства на настоящия цвят на годината на Pantone. Институтът Pantone, който е много по-известен, определя цветовете на годината за всичко и цветовете на 2021 (Pantone Color от 2021), е назована комбинацията от жълто и сиво - Pantone 17-5104 Ultimate Gray и Pantone 13-0647.

Според Axalta автомобилният цвят на годината е оттенък, наречен ElectroLight. Това е „определено освежаващ зелено-жълт оттенък с вдъхновени смели, модерни вкусове, допълващо със стил, енергия и усет“, информират от Axalta.

Топ 10 на най-добрите цветове за автомобили СНИМКИ

От Axalta също така отбелязват, че цветът съчетава спортни дизайнерски елементи с функционални характеристики и „предлага голяма универсалност в съчетание с черни цветни акценти или матови покрития за различни мобилни решения“.

Това изглежда доста специфична комбинация, при която сянката показва пълния си потенциал, но по-важното е, че е ясно видима за радарите и се предава лесно с помощта на радиоопределяне.

Световни експерти посочиха най-безопасния цвят за автомобила

Очевидно ElectroLight все още не е най-популярният избор сред потребителите. Но при някои от по-екзотичните производители той вече съществува, под една или друга форма. Например Lamborghini имат Verde Mantis green, а Porsche - Mamba Green.

"Нашият цвят за 2021 предизвиква усещане за стабилност, щастие и сигурност. ElectroLight е на първо място сред съвременните цветни тенденции, очаквайки нови технологични постижения. Потребителите търсят пробивен цвят и ElectroLight демонстрира това, като едновременно има прогресивен подход към автомобилния стил и дизайн", казват специалистите.

В галерията по-долу можете да видите кои цветове са обявени за най-добри от експертите на Axalta през предходните години.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ