Стана ясно какво ще се случи с цените на колите след въвеждането на еконормите Евро-7

  • 31.03.2023 9:50 /
  • 162118 /
  • 3
Стана ясно какво ще се случи с цените на колите след въвеждането на еконормите Евро-7

Експертите разказаха как стандартите за вредни емисии за транспорт Евро-7 ще се отразят на цената на новите автомобили, съобщава "Ройтерс".

Стандартите Евро-7 трябва да влязат в сила в Европа от 2025 г. за леките автомобили и от 2027 г. за камионите и автобусите.

Европейската комисия предлага да се разшири тестването на емисиите на CO2 по време на шофиране.

Много европейски автомобилни производители се противопоставиха на въвеждането на стандартите Евро-7. Според тях това е твърде прибързано решение, което значително ще оскъпи новите коли.

Експерти посочиха колите с най-нисък реален разход на гориво СНИМКИ

Карлос Таварес, ръководител на концерна Stellantis, заявява, че поради Евро-7 производителите на автомобили ще трябва да похарчат десетки милиарди евро за производството на нови електрически коли.

Той отбелязва, че това е по-изгодно от производството на бюджетни автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Матиас Йохансон, ръководител на правителствените въпроси във Volvo Cars, смята, че производителите няма да имат време да направят необходимите промени в двигателите си до 2025 г. Изпълнителният директор на Iveco Герит Маркс нарече предложението на Европейската комисия "глупаво".

Европейската асоциация на производителите на автомобили е изчислила, че регулациите Euro 7 ще повишат цената на новите коли с около 2160 долара. Европейската комисия прогнозира увеличение на средната цена на бюджетните модели от 160 до 2800 долара.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • дебелия
    31.03.2023 14:17
    газ пикаят щот трябва да намалят печалбитте си.. за новите произведени евро 6 по складовете... никой няма да иска нов автомобил с 6ца.. Но потребителя все е прецакан, алчниците ще заявяват че много са поскъпнали услугите и ще вдигнат 6цата, а 7цата с голяма разлика.. и хоп .. дебелия е за нас
  • Ганди
    02.04.2023 11:22
    В Индия кога ще въведат Евро 1, за един пакестанец питам?
  • Dani
    04.04.2023 14:18
    Какъв евро 7? В Америка си карат бензиновите двигатели с по 500 / 700 коня и не им пука. А налагат на Европа разни клишета . Ш алоу айде малко да се отворят очите а.