Срам: УАЗ отзова първата партида Patriot с автоматик, а причината е ...

  • 25.09.2019 8:30 /
  • 4694 /
  • 0
Срам: УАЗ отзова първата партида Patriot с автоматик, а причината е ...

Компанията УАЗ върна в завода първата партида джипове "Патриот" с автоматична скоростна кутия, но не заради масов дефект, а във връзка с това, че тези джипове не са били предназначени за проажба. Това разказаха представители на марката. 

"Никакви масови дефекти няма. Това не е отзоваване. Първата партида, постъпила при дилърите, бе предназначена не за продажба, а за статистически презентации и обучение за сервизното обслужване", поясняват от компанията. 

"След това автомобилите трябваше да се върнат във завода за ъпгрейд на софтуера и други технически работи", добавиха от там.

Представителят на марката добави още, че стартът на продажбите на новата модификация на "Патриот" ще бъде даден през октомври, и товарните автомобили "ще пристигнат при дилърите без абсолютно никакви дефекти". 

По-рано бе съобщено, че 2,7-литровият двигател ЗМЗ Про, в синхрон с който работи новата автоматична скоростна кутия, "масово се развалят вложките на коляновия вал". Именно това, според източници, е и причината за отзоваването на първата партида на джиповете от автосалоните. 

Новата модификация на "Патриот" е оборудвана с кутията GM 6L50 на френската фирма Punch Powerglide.

Според предварителните оценки, за нея ще трябва да се доплати между 60 и 100 хиляди рубли (1668-2780 лева). 

"Патриот" с максимално ниво на оборудване е струва 31000 лева. 

КОМЕНТИРАЙ